27/07/22

Les persones que vagin durant l’estiu a la piscina municipal podran utilitzar de franc el bus urbà d’Olesa

Amb l’objectiu de fomentar l’ús del bus urbà, l’Ajuntament d’Olesa llençarà a partir de la segona quinzena de setembre una campanya de promoció entre diferents col·lectius, com ara les persones de més de 70 anys, l’alumnat d’ESO i les persones usuàries de les llars d’infants.

Image
bus urbà

El que va ser una mesura excepcional durant els dies d’onada de calor ha esdevingut un benefici per a tot l’estiu. Des d’avui, el bus urbà d’Olesa serà gratuït per a aquelles persones que l’utilitzin per anar fins a la piscina municipal. D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Olesa no només facilita l’accés a l’equipament durant les setmanes de calor sinó que també promociona l’ús del transport públic per als desplaçaments dins el municipi, com a alternativa al vehicle privat.

El procediment és senzill: qui pugi al bus urbà per anar fins a la piscina o tornar de l'equipament fins a la parada que desitgi només ho haurà d'indicar al conductor, que li entregarà un tiquet validat del viatge. Els horaris i parades del bus urbà d'Olesa es poden consultar AQUÍ. 

Aquest 2022 l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha fet una aposta clara pel transport públic amb una dotació de 146.000 € destinada a la millora del servei de bus urbà, que ha renovat el vehicle i ha ampliat el nombre de parades, en llocs d’interès com el CAP, el Mercat Municipal i els centres educatius. Alhora, s’han destinat 80.000 € a la renovació de les parades, que inclouen més informació per a les persones usuàries.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olesa, Jordi Martínez, ha remarcat que l’objectiu és que la ciutadania “vegi el bus urbà com una molt bona alternativa al vehicle privat per moure’s per Olesa”. Per exemple, ha remarcat el regidor, gràcies a l’ampliació de parades “el bus permet arribar fins als centres educatius i així facilita que, si no s’utilitza tant el cotxe, no es col·lapsin de vehicles certes zones en les hores punta”. També és una bona alternativa, ha insistit Martínez, “per a aquelles persones, sobretot persones d’edat, que viuen en barris allunyats del centre urbà i que van a comprar al Mercat Municipal o van a visitar-se al CAP”.

Precisament, i amb l’objectiu de fomentar l’ús del bus urbà, l’Ajuntament d’Olesa llençarà a partir de la segona quinzena de setembre una campanya de promoció entre diferents col·lectius, com ara les persones de més de 70 anys, l’alumnat d’ESO i les persones usuàries de les llars d’infants. A aquestes persones se’ls facilitaran tiquets per poder provar de manera gratuïta el servei del bus urbà. 

En el cas de l’alumnat, el regidor de Mobilitat ha recordat que poden sol·licitar la targeta T-16, un títol de transport per a infants i joves d’entre 4 i 16 anys que els permet fer gratuïtament un nombre il·limitat de viatges a la xarxa de transport públic del sistema tarifari integrat, dins la mateixa zona tarifària on resideixi el nen o la nena. Per als infants i joves residents a Olesa, la sol·licitud de la targeta és gratuïta en la primera emissió, i té un cost de 35 € si se’n demana un duplicat. La renovació de la targeta es realitzarà sense cost i de manera automàtica fins el 31 de desembre de l'any en què es compleixen els 16 anys. Es pot sol·licitar a través de l'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) AQUÍ o trucant al 900 901 416 (opció 1).

Per a la resta de la ciutadania, hi ha un variat tipus d’abonaments, que permetran gaudir del servei del bus urbà a un preu reduït. Tots els títols i preus es poden consultar a la pàgina web de l’ATM.

Una app permet saber l’estimació de pas a les parades en temps real

L’empresa d'autobusos olesana TGO DX, del GrupTG DX, encarregada del servei del bus urbà (línia M2) posa a disposició de la ciutadania una aplicació per a dispositius mòbils que permet consultar els horaris i els recorreguts de totes les línies d'autobús, però també saber l’estimació teòrica de pas dels autobusos per les parades.

L'aplicació es pot descarregar a través d’Android i Apple (iOs) en les botigues d’aplicacions habituals.