03/07/24

L’Ajuntament d’Olesa, reconegut com a referent digital i de govern obert

L’Ajuntament ha rebut per sisè any consecutiu el guardó del Consorci Administració Oberta de Catalunya que distingeix el compromís del món local en la transformació digital de l’administració pública i govern obert.

Image
Entrega dels Reconeixements Administració Oberta 2023.

Acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta 2023. Foto: Consorci Administració Oberta de Catalunya.

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha tornat a rebre el Reconeixement Administració Oberta, un guardó que atorga el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i que distingeix les administracions capdavanteres a Catalunya en transformació digital i govern obert.

En total s'analitzen els 947 ajuntaments i 42 consells comarcals catalans i enguany han estat guardonats 100 ens locals catalans repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa. L’Ajuntament d’Olesa ha aconseguit el tercer lloc de la categoria d’ens de 20.001 a 50.000 habitants i es manté, per sisè any consecutiu, entre els top 10.

L’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent, ha recollit el guardó a l'acte que s’ha celebrat al Teatre Auditori de Salou. La cerimònia ha comptat amb la presència del secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital del Govern de la Generalitat de Catalunya, Marc Real; la presidenta de Localret i vicepresidenta de l’AOC, Pilar Díaz; l’alcalde de Salou, Pere Granados i el director gerent de l’AOC, Santi Gallardo.

L’alcalde s’ha mostrat satisfet per haver aconseguit aquest reconeixement per sisè any consecutiu i que té per objectiu principal “fer la vida més senzilla i fàcil a la ciutadania”. Jordi Parent també ha remarcat que la tercera posició del Reconeixement Administració Oberta de l’AOC evidencia “la maduresa digital que té l’Ajuntament d’Olesa” i el grau de compromís en la transformació digital de la institució:

Audio file

Aquests reconeixements, que han assolit la seva novena edició, tenen com a objectiu posar de manifest la feina de les administracions locals i aprendre de les millors experiències per a impulsar una administració digital.

Per determinar els guanyadors, l'AOC té en compte l'índex de maduresa digital de cada administració (IMD) i es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. S’avalua la implantació dels serveis digitals que permeten a la ciutadania exercir els seus drets digitals; l'activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat; i la implantació dels principis de govern obert.

L'Ajuntament d'Olesa ha apostat en els darrers anys per l'administració electrònica i la innovació digital, amb l'objectiu de millorar el servei a la ciutadania i les empreses, facilitant l'accés a l'administració i simplificant processos. El Consistori ha estat reconegut en les edicions dels reconeixements AOC dels anys 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023.