05/07/24

La Festa dels Miquelets presenta el cartell de la 17a edició

L'organització de La Festa dels Miquelets ha escollit l'11, 12 i 13 d'octubre com a dates de celebració de la festa. El cartell d'enguany l'ha realitzat la il·lustradora olesana Marta Font.

Image
Foto de les autoritats davant el nou cartell de la festa dels Miquelets 2024

Dijous 4 de juliol es va presentar oficialment la 17a edició de la Festa dels Miquelets, un esdeveniment que ja és un referent cultural i històric tant a Olesa de Montserrat com a tot Catalunya. La presentació va incloure el nou cartell, obra de la il·lustradora Marta Font, que va estar molt ben rebut per la seva representació festiva i alegre de la celebració. Durant l'acte, el president de l'Associació Cultural La Festa dels Miquelets, Adrià Carreras, va destacar l'èxit de l'edició anterior, amb una assistència de prop de 10.000 persones, i va expressar "la il·lusió per dur a terme la propera edició".

Audio file

La Festa dels Miquelets d'enguany es durà a terme els dies 11, 12 i 13 d'octubre i inclourà activitats esperades com les recreacions històriques, les rutes guiades, xerrades divulgatives i representacions teatrals. Tampoc hi faltarà la oferta musical, el sopar i les activitats infantils. Aquesta edició, tot i no comptar amb la presència dels grups de recreació de la República Txeca, comptarà amb participants de Catalunya, la resta dels Països Catalans, Espanya i França.

Audio file

El moment més esperat de l'acte va ser la presentació del cartell de la 17a edició de la festa. La seva creadora, Marta Font, va explicar el procés creatiu que ha seguit. Font ha destacat que ha volgut plasmar l'esperit festiu i comunitari de la Festa dels Miquelets, posant especial èmfasi en el sopar col·lectiu, que considera un dels moments més importants i emotius de la festa. "M'agrada que el meu estil es qualifiqui com a alegre, i espero que aquest cartell transmet aquesta alegria i caliu que caracteritzen la festa", va expressar Font.

Audio file
Cartell de la Festa dels Miquelets 2024

L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Jordi Parent, va tancat l'acte amb unes paraules de reconeixement a l'organització i als participants de la festa. "És un honor veure com la Festa dels Miquelets es consolida any rere any com una de les grans festes d'Olesa, posant el nostre municipi al centre de la cultura catalana. El cartell d'enguany, reflecteix perfectament aquest esperit, i estic segur que aquesta edició serà memorable", va declarar Parent.

Audio file

La Festa dels Miquelets és una celebració històrica que rememora els esdeveniments de la Guerra de Successió a Olesa de Montserrat. Aquesta festa es caracteritza per les seves recreacions històriques, que permeten als visitants reviure episodis clau d'aquesta època, així com per les activitats divulgatives i lúdiques que promouen el coneixement i la memòria històrica entre els assistents. La festa ha crescut exponencialment des de la seva primera edició, convertint-se en un esdeveniment imprescindible per als amants de la història i la cultura a Catalunya.