04/07/24

La Policia Local d’Olesa, referent al territori en l’aposta per la proximitat i l’ús de les noves tecnologies

El cos local ha rebut avui la visita de l’alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana de Masquefa, que estudien com potenciar la seva Policia Local agafant com a model algunes iniciatives de la policia d’Olesa.

Image
Visita de l'alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana de Masquefa a la Policia local d'Olesa

L’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana d’Olesa, Jordi Parent, acompanyat per l’inspector en cap de la Policia Local, Isaac Aymerich, i el sergent cap de l’àrea operativa, Xavi Gala, han rebut avui la visita, a la comissaria de la Policia Local, de l’alcalde i del regidor de Seguretat Ciutadana de Masquefa, Roger Vázquez i Sergi Fabregat respectivament. L’objectiu era mostrar com funciona i com gestiona el seu dia a dia el cos policíac d’Olesa, amb la vista posada a que l’Ajuntament de Masquefa pugui prendre com a model algunes de les iniciatives olesanes. 

Una de les que més han valorat l’alcalde i el regidor de Masquefa és el model de policia de proximitat d’Olesa, així com el programa de gestió operativa del cos i el sistema d’informació geogràfica (SIG) de l’Ajuntament, base del geoportal local. Roger Vázquez i Sergi Fabregat han destacat que l’equip de govern de Masquefa està treballant per a que el seu cos de policia “sigui un referent i un orgull per al municipi” i per aquesta raó “hem volgut veure una policia referent a la comarca en l’àmbit de la proximitat amb la ciutadania” així com en l’ús de les noves tecnologies en la gestió del cos i en la planificació i prevenció d’accions. 

Audio file

En aquest sentit, l’alcalde i el regidor de Masquefa han pogut saber de prima mà com funciona la Unitat de Relació amb la Ciutadania, puntal del model de policia de proximitat que fa anys està desenvolupant el cos local. De fet, aquest és un dels trets que caracteritza la Policia Local d’Olesa, segona ha destacat l’inspector en cap del cos, Isaac Aymerich. 

Audio file

L’ús de càmeres de videovigilància en diferents punts del municipi i el programa de gestió de la policia han estat dos dels elements que han interessat als representants de Masquefa i que són exemple de l’ús de les noves tecnologies en el dia a dia de la policia, així com el sistema d’informació geogràfica (SIG) desenvolupat per l’Ajuntament d’Olesa i base del geoportal local. El fet de disposar d’un edifici pensat per ser una comissaria de policia també ha estat un dels factors que han destacat com a positius.

Per a l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, l’intercanvi d’experiències entre municipis és molt important, ja que malgrat que puguin partir de realitats, situacions i situació econòmica diferent, “segur que podem aprendre els uns dels altres. Són sinèrgies que s’han d’anar produint i que ens enriqueixen a tots”. 

Audio file

Jordi Parent també s’ha mostrat orgullós de l’evolució i transformació que ha viscut la Policia Local d’Olesa en els darrers anys, apostant per un model de proximitat que “ha de seguir sent la base de la policia del futur”.