07/06/21

Valoració positiva de la implantació de la targeta moneder de Serveis Socials

Es va posar en marxa el passat mes de març i, actualment, ja en disposen unes 180 famílies d'Olesa de Montserrat.

Image
Cal Mané, equipament de serveis socials

El departament de Benestar Social de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat va començar, el passat mes de març, a implantar la targeta moneder com a nou sistema de gestió d'ajuts econòmics d'alimentació. Entre els punts positius del nou sistema, la cap tècnica del departament, Margarita Ruiz ha destacat que "es reforça l'autonomia de les persones usuàries que poden atendre personalment les necessitats alimentàries de la família atenent als gustos i necessitats específiques i, a més, poden acudir a tot tipus d'establiments comercials del municipi". Ruiz ha destacat que és una targeta de prepagament amb un valor monetari definit pels Serveis Socials, atenent a la baremació de les professionals del departament i al número de membres de la unitat familiar però "oscil·la entre els 50 euros i els 125 mensuals". De moment, a Olesa de Montserrat, ja se'n beneficien unes 180 famílies. 

El regidor de Serveis Socials, Jordi Martínez, ha destacat que "el sistema de gestió d'ajuts d'aliments a través de la targeta moneder ha estat possible gràcies a la Diputació de Barcelona que entre els serveis que ofereix als ens locals s'hi troba aquest servei".  Els serveis socials bàsics lliuren la targeta a la persona usuària amb l'import i la temporalitat per poder comprar diversos productes de primera necessitat, entre els quals productes frescos. Aquesta targeta no permet fer reintegraments ni treure diners en efectiu però sí que permet fer consultes de saldo. 

Jordi Martínez ha recordat que preveient la implantació de la targeta moneder, el pressupost de 2021 va doblar la partida destinada a ajuts per alimentació i es va dotar amb un total de 60.000 €. Tot i així, tenint en compte l'evolució de la partida, el regidor ha avançat que si cal s'incrementarà per poder cobrir "les necessitats durant tot l'any". 

benEls Serveis Socials bàsics de l’ajuntament d’Olesa de Montserrat s’encarreguen de l’atenció de les necessitats socials generals i bàsiques de les persones del municipi. Per demanar cita prèvia, es pot trucar al 93 778 00 50 a l’extensió 3300 o a serveissocials@olesademontserrat.cat. El departament de Benestar social de l’Ajuntament està ubicat a Cal Mané, al Parc Municipal.