11/12/21

La UEC clou el 37è concurs de Teatre Vila d'Olesa amb la tradicional d'entrega de premis

L'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, i el regidor de Cultura, Xavier Rota, van presidir el sopar d'entrega de premis al costat del president de la UEC, Felip Carreras. Els grups Filagarsa, de Molins de Rei, i Inestable Ceretana, de Puigcerdà, han estat els més guardonats.

Image
entrega de reconeixement per muntatge

Com és habitual, la cloenda i entrega de premis es va fer en el marc d’un sopar amb un destacat to festiu i de germanor entre les diferents companyies, que van compartir taula i anècdotes i que no només van celebrar els premis propis i els que no van aconseguir, sinó també els diferents regals que l’organització va sortejar gràcies a la col·laboració de diferents comerços locals. Al sopar hi van ser l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera i el regidor de Cultura, Xavier Rota, així com representants d'algunes de les entitats locals que donen suport al concurs organitzat per la secció de teatre de la UEC, formant part del jurat, i que són La Passió i Olesa Ateneu.

El president de la UEC i membre del grup de teatre, Felip Carreras, va felicitar la feina de tots els grups participants, guanyessin o no premis, ja que "l'important és fer teatre, i fer teatre amateur". Carreras va destacar també el contingut del manifest llegit durant el recent Congrés de teatre amateur de Catalunya, en el qual el col·lectiu "ens comprometem amb la llengua, a fer teatre en català" i on es destaca la bona salut del teatre amateur. Precisament, Felip Carreras també va recordar amb orgull que l'any vinent el grup de teatre de la UEC farà 75 anys.

Per la seva banda, l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, també va agrair la feina feta pel grup de teatre de la UEC i les companyies teatrals amateurs. L’alcalde va recordar que des de l'inici de la pandèmia, l'Ajuntament va apostar per la cultura, encoratjant les entitats locals a no aturar la seva activitat, adaptada a les restriccions. Tot plegat, va dir l'alcalde, amb el convenciment que "no només és important la salut física sinó també la salut mental".

Palmarès del 37è concurs de Teatre Amateur Vila d’Olesa

La companyia Filagarsa de Molins de Rei, amb l’obra de producció pròpia “Jana” d’Ermenegild Siñol, ha estat la gran guanyadora en aconseguir nou guardons: 1er de grup; 1r de direcció; 1er de muntatge; 3er d’actriu principal;  1er, 2n i 3er d'actor de repartiment, i 2n i 3er d'actriu de repartiment.

El grup Inestable Ceretana de Puigcerdà, amb l’obra “Bojos per la pasta”, d'adaptació pròpia, també ha obtingut un bon nombre de guardons, set en total: 2n premi de grup, 3er de direcció, 3er de muntatge, 1er d’actor principal, 2n d'actriu principal, 1er d’actriu de repartiment, i el premi del jurat juvenil.

El grup Anem de cantó, de Sant Joan de Vilatorrada, amb l’obra “Super Trouper”, una adaptació pròpia, s’ha fet amb tres premis: 2n de muntatge, 2n de direcció, i el premi de votació popular.

El grup Entrellaçats de La Selva del camp, amb l’obra “Sense llençols” d'Òscar Solé, s’ha fet amb dos premis: 3r de grup i 1er d’actriu principal.

Finalment, el grup de teatre Absent de Tarragona, amb l’obra d'adaptació pròpia “Dos més dos” s’ha fet amb el 2n premi d’actor principal, i el grup ACR, de Fals amb "Tot té un preu", ha aconseguit el 3r premi d’actor principal. 

Enguany també competien el grup Aquinahorateatre de Centelles amb l'obra "Art" de Yasmina Reza, i el grup Passarells Teatre Estudi d'Alforja amb "Les noies de Mossbank Road" d'Amelia Bullmore.