02/09/24

L’Ajuntament d’Olesa engega el curs polític amb els reptes d’enllestir obres a equipaments i la confecció del pressuposts del 2025

Destaca l'elaboració del pressupost municipal de l’any vinent, que definirà les inversions i els serveis a la ciutadania. 

Image
façana remodelada del Pavelló Salvador Boada

Façana remodelada del Pavelló Salvador Boada

Passat les vacances, l’Ajuntament d’Olesa engega el curs polític  amb diferents reptes, entre els que destaquen obres pendents d’enllestir a equipaments públics com la darrera fase de condicionament de l’edifici de l’Escorxador; o les reformes de la piscina coberta. Aquest juliol s’ha enllestit la façana del pavelló Salvador Boada.

Audio file


Un altre dels reptes destacats és elaborar el pressupost municipal per al 2025, que marcarà les inversions i els serveis que es prestaran. “És una previsió de com seran les despeses i els ingressos per al proper any, que han d’anar equilibrats perquè no es pot gastar més del que s’ingressa, ni acumular ingressos perquè volem mantenir els serveis a la població. Ara estem  treballant per eliminar totes aquelles despeses supèrflues que no impliquin serveis a les persones”, ha destacat l’alcalde Jordi Parent. 

Audio file


L’alcalde d’Olesa avança que la confecció del pressupost del 2025 “serà una tasca complexa ja que cada cop és més difícil equilibrar ingressos i despeses, ja que cada cop hi ha més despeses per poder mantenir els serveis a la població. Ho farem per responsabilitat i revisant al mínim els impostos. Hi ha alguns obligats per normativa europea, com és el cas del servei de recollida d’escombraries, que al 2025 estableix que el cost del servei ha d’estar cobert per les taxes que paga la ciutadania”.

Audio file

L’Ajuntament d’Olesa fa temps que treballa en la definició del nou model de recollida i gestió dels residus urbans i de neteja viària que entrarà en funcionament al 2025. L’objectiu és que sigui més eficient i incrementar la recollida selectiva. A Olesa, el percentatge de recollida selectiva és del 37,4%, més baix que a la mitja catalana, que és del 45,9%. L’objectiu és assolir els percentatges requerits per Europa: 55% el 2025 i el 65 % l’any 2035.