16/06/21

Olesa de Montserrat es prepara per celebrar la Festa Major 2021

Enguany la festa gran del municipi s'adapta a la situació sanitària, amb l'Ajuntament pendent dels possibles canvis normatius que el Procicat pugui autoritzar els propers dies. De moment, per assistir a les activitats cal fer reserva d'entrades al portal Vivetix.

Image
Cartell pel concurs de cartells amb dibujos de gent ballant i confetti de colors

Passada la festa de Santa Oliva, Olesa es prepara per viure la segona gran celebració del mes de juny: la Festa Major 2021. Sempre amb la vista posada en les directrius del Procicat i el compliment de les mesures sanitàries, l'Ajuntament d'Olesa, amb la col·laboració d'entitats locals, ha preparat un programa d'actes "adaptat a les mesures sanitàries decretades per les autoritats", segons ha destacat el regidor de Festes, Jordi López. Per aquesta raó les activitats del programa de Festa Major 2021 estan organitzades d'acord amb la normativa vigent actualment, i per tant, "sota la premissa d'evitar aglomeracions, amb registre de participació a les activitats, espais degudament perimetrats i tot el públic assegut". 

Precisament, per evitar aglomeracions i diversificar el públic, enguany hi haurà activitats nocturnes a tres escenaris diferents i de forma simultània de manera que "la ciutadania haurà de triar a quin esdeveniment vol assistir". Els tres escenaris seran la plaça de l'Oli, la plaça de Catalunya i el Parc Municipal. Si no canvia la normativa, durant els concerts de Festa Major s'instal·laran taules i cadires per al públic, que haurà de fer reserva d'entrades al portal Vivetix. De fet, per a totes les activitats cal fer reserva d'entrades a Vivetix. Les reserves es podran començar a fer a partir del 21 de juny.

Pel que fa a les activitats, hi ha propostes que ja comencen aquest cap de setmana, com la cursa del Foc i el campionat de Catalunya de 10 km en ruta (els dies 19 i 20 de juny) i el concert que organitza Olesa Sardanista al teatre La Passió sota el títol Una visió contemporànnia de la cobla. El concert va a càrrec del pianista Albert Guinovart i la cobla Marinada, sota la direcció de Marc Timón, i tindrà lloc el diumenge, 20 de juny, a les 20.00 h. El mateix diumenge les activitats arrencaran amb el toc de matines pel Nucli Antic, a les 08.00 h, i continuaran amb la 47a Mostra Musical de l'Escola Municipal de Música, amb sessió a les 12.00 h i les 17.30 h a L'Escorxador, i a les 19.00 h a la plaça Nova.

El dilluns, 21 de juny, tindrà lloc presentació del llibre Boulder d'Eva Baltasar, premi Òmnium a la millor novela de l'any. Serà a les 19.00h a la Casa de Cultura. A les 20.00 h, nova cita amb la 47a Mostra musical al Parc Municipal i amb l'actuació dels tallers d'adults i de la banda de l'Escola municipal de música.

El dimarts, 22 de juny, la canalla serà la progratonista amb una Hora del conte especial de Festa Major, a les 18.00 h a la Biblioteca Santa Oliva. Organitza Fal·lera Olesana i la biblioteca Santa Oliva.

El dimecres, 23 de juny, revetlla de Sant Joan, les activitats arrencaran amb l'arribada de la Flama del Canigó, organitzada per la CAL Olesa. La flama recorrerà Olesa i quedarà custodiada a l'Ajuntament per a l'encesa de la foguera de Sant Joan, que tindrà lloc a les 22.30 h, al pati de la Casa de Cultura, en un acte retransmès en directe per les xarxes socials de l'Ajuntament. A les 23.00 h començaran els concerts de nit als diferents escenari: La Rosaleda a la plaça de l'Oli; Los 80 principales a la plaça de Catalunya; i Lildami i Lal'ba al Parc Municipal.

L’endemà, 24 de juny, diada de Sant Joan, la primera de les activitats serà, a les 12.00 h, la mostra de cultura popular i concert de gralles amb MúsXXL al Parc Municipal. A les 19.00 h, el teatre de la Passió serà l'escenari d'una de les propostes esperades de l'any: l'espectacle de l'Esbart Olesà, que enguany presenta Tornem-hi! A les 19.30, la companyia Uparte oferirà l'espectacle familiar Àureoorganitzat per l'Ajuntament i La Xarxa Olesa, al pati de l'escola Mare de Déu de Montserrat. Aquest serà el mateix escenari del Sardaxou amb la Cobla Contemporània organitzat per Olesa Sardanista, i que arrencarà a les 22.00 h. I a partir de les 23.00 h, tres concerts de nit: The Long Players a la plaça de l'Oli; Nueva Alaska a la plaça de Catalunya, i Fundación Tony Manero al parc Municipal. 

El divendres 25 de juny el Teatre de La Passió acollirà l'obra de teatre Ximpanzé, d'Agustí Franch, interpretada per l'olesà Isidre Montserrat i amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. a les 22.00 h, nova cita amb les sardanes amb el concert que oferirà la Cobla Vila d'Olesa al pati de l'escola Mare de Dé de Montserrat. I a la nit, tres concerts més. Hotel Cochambre repetirà visita a Olesa i tocarà a la plaça de Catalunya; la plaça de l'Oli acollirà el concert "3: tenors? Un concert amb tres veus", i al Parc Municipal hi haurà concert jove amb El Diluvi.

Dissabte 26 de juny, la canalla podrà tornar a gaudir de valent amb l'espectacle familiar Remember Show, a càrrec de Teatre mòbil. Serà a les 19.30 h al pati de l'Escola Mare de Déu de Montserrat. I a la nit s'han programat propostes ben diverses. El parc Municipal acollirà, a les 23.00 h, un espectacle de dansa amb I'mm Company i un concert amb Sofia Gabanna. a les 23.30 h, el popular actor Joan Pere oferirà l'espectacle d'humor Una estona amb Joan Pera, a la plaça de l'Oli. A la mateixa hora, hi haurà concert amb Tributabba a la plaça de Catalunya.

El diumenge 27 de juny finalitzaran els actes de Festa Major 2021 amb diferents propostes. La Casa de Cultura acollirà, a les 18.00 h, la presentació del documental "Olesa 1946: un patrimoni per al futur?", organitzat pel Departament de Cultura. A les 19.30 h hi haurà espectacle familiar amb Electrico 28 sota el títol "Full house". I a la nit, Olesa acomiadarà la Festa Major amb un sopar de cloenda al Parc Municipal (les persones assistents hauran de portar el seun àpat i beguda) i el ja tradicional enlairament de fanalets.

La reserva d'entrades per a totes les activitats s'ha de fer al portal Vivetix, a partir del 21 de juny. El regidor de Festes, Jordi López, ha destacat que "si algú té dificultats, l’entrada es podrà gestionar des de la Casa de Cultura".

Durant els dies de Festa Major s'ubicaran les habitual paradetes d'artesania i articles diversos al carrer de Lluís Puigjaner, en el tram comprès entre els carrers  de República Argentina i Amadeu Paltor. Pel que fa a la fira d'atraccions de Festa Major s'ubicarà al barri de Sant Bernat, entre els carrer de Marta Mata i la carretera de la Puda. 

Podeu consultar el programa d'activitats de la Festa Major 2021 als documents adjunts.

Documents relacionats

Document