09/10/24

Olesa acull la VI Assemblea de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

L’Auditori de la Casa de Cultura ha estat la seu de la trobada de la VI Assemblea de l’Ateneu Cooperatiu que ha aplegat una vintena d’empreses i entitats de l’economia social i solidària de la comarca del Baix Llobregat. 

Image
VI Asssemblea de l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

L'Auditori de la Casa de Cultura ha acollit la VI Assemblea de l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

Olesa ha acollit aquest matí la VI Assemblea de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat (ACBLL), que agrupa diferents entitats i empreses públiques i privades de la comarca. 

L’objectiu és tenir un espai de trobada i aprenentatge col·lectiu i de cooperació per impulsar l’economia social al territori. A part de donar suport a la creació de noves iniciatives econòmiques, vol millorar la sinergia entre els diferents agents de la comarca, de les administracions públiques i de les entitats. Entre els assistents hi havia entitats i empreses del sector de les finances, les assegurances  o l’habitatge de la comarca i també d’Olesa, com la Comunitat Minera Olesana, i regidors de l'àrea, com el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa, Domènec Paloma.

La benvinguda a la jornada ha anat a càrrec de l’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, que ha ressaltat el paper fonamental que tenen les cooperatives al Baix Llobregat i a Olesa “un referent d’iniciativa social és la Comunitat Minera Olesana que des de fa més de 100 anys treballa en benefici de la nostra comunitat demostrant que els models cooperatius no només son viable sinó que també son imprescindibles per construir un futur més just i equitatiu”. 

Audio file

La primera taula rodona de l’Assemblea ha tractat sobre finances ètiques, a càrrec de Sergi Salavert, coordinador econòmic de l’entitat Finançament Ètic i Solidari; Alfonso Bolado; d’Arç Cooperativa i Álvaro Puertas, director de la Cooperativa Obrera de Viviendas del Prat de Llobregat, que han presentat els seus respectius projectes.

Posteriorment, José Luis Martínez, tècnic de l’Ateneu ha exposat un resum actualitzat de l’estat de consecució dels indicadors i justificació de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat per el 2023-2024 i després s’ha fet la presentació de la nova convocatòria de l’Ateneu per al període 2024-2027. 

Després de la presentació de la nova convocatòria de l’Ateneu, Fernando Vicente, conseller de Desenvolupament Econòmic, Estratègic i Agrícola del Consell Comarcal del Baix Llobregat i regidor i portaveu del PSC al municipi, ha volgut destacar que “hem volgut fer aquesta assemblea a Olesa per donar més rellevància a la zona nord de la comarca, des del Consell Comarcal i des de l’Ateneu. El proper trienni de l’Ateneu que ara engeguem ha de ser de pluralitat de l’economia social per cobrir tota la tipologia d’empreses socials, cooperatives o solidàries, grans i petites”. 

Audio file

La trobada ha acabat amb un torn obert de preguntes als ponents per part dels ajuntaments i entitats que formem part de l’Ateneu, promotores i participants i assistents a l’assemblea.

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, un servei present a tot Catalunya amb 14 Ateneus que actuen com altaveu de l’economia social i solidària al territori, identifiquen oportunitats i ofereixen serveis en aquest àmbit.