Presentació dels resultats de la diagnosi dins el projecte d'associacionisme empresarial als polígons d'Olesa
L'Ajuntament d'Olesa dóna continuitat al projecte d'associacionisme empresarial als polígons d'Olesa iniciat a finals del 2020, amb el suport de la Unió de Polígons de Catalunya (UPIC). Fruit dels qüestionaris enviats a les empreses per recollir l'opinió, es va fer la presentació dels resultats de la diagnosi.
L'Ajuntament d'Olesa continua treballant en el projecte d'associacionisme empresarial als polígons del municipi, amb el suport de la Unió de Polígons de Catalunya (UPIC). La darrera reunió ha estat la presentació dels resultats de la diagnosi on hi van participar un total d'11 empreses representatives dels 9 polígons. Els assistents van valorar molt positivament el projecte com a mitjà de millora dels polígons i per la facilitat d'apropament entre les empreses.
A la reunió telemàtica es va tractar sobre la diagnosi territorial i empresarial dels polígons d'Olesa, la visió de les empreses sobre l'estat dels polígons i possibles millores, possibles 14 empreses tractores identificades i possibles projectes tractors.
Va trobada va comptar amb la participació de la directora de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), Sílvia Solanellas; el president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs; el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa, Dídac Solà i la responsable de projectes UPIC, Sònia Bartrés.
Persones ateses a Cal Rapissa al primer trimestre
La realitat socioeconòmica i social d’Olesa es troba, com la resta del país, en una greu situació que afecta especialment al mercat de treball i a les persones que volen treballar. Actualment, les especialistes del departament de Promoció Econòmica, que sempre assessoraven en la recerca de feina, també fan tràmits relacionats amb el SOC i el SEPE. En només els tres primers mesos de 2021 han suposat un total de 149 accions.
D'altra banda, des del servei de Cal Rapissa, segueixen fent acompanyament en la recerca de feina. Les dades en comparació amb l’any 2020 son molt significatives, s’han donat d'altra al servei un total de 139 persones, 51 més que l'any anterior, i s’han realitzat 339 accions especialitzades de recerca de feina: Orientació i reorientació laboral, ajustament de currículums segons perfils laborals, derivacions a serveis especialitzats i/o formatius (per exemple amb les persones amb discapacitat), tutories per fer autocandidatures, tutories per informar dels canals de recerca per internet, tutories per concretar plans de recerca personalitzats, tutories de seguiment del procés de recerca i dels objectius, atenció a persones amb més dificultats com joves, aturats de llarga durada, etc. 126 més que l'any anterior en el mateix període.
Accions formatives als establiments
El departament de Promoció Econòmica ha organitzat una nova xerrada informativa que porta per títol "Els requisits mínims exigibles als establiments". L'objectiu d'aquesta sessió formativa és donar a conèixer la informació bàsica que estan obligats a tenir els establiments comercials en la seva relació amb els consumidors i usuaris com els fulls de reclamació/denúncia, l'exhibició preus de venda, el tíquet-factura o els drets lingüístics
Aquesta formació es gratuïta i es farà dimecres 19 de maig, en horari de 15h a 16.30h.
Els interessats/des han de fer preinscripció al departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Olesa a Cal Rapissa (c/ Ample, 26), al telèfon 93 778 00 50 (ext 3600).