29/09/21

La Policia Local celebra la diada de Sant Miquel amb el lliurament de reconeixements

Avui, dia de Sant Miquel, patró de la Policia Local, s’ha fet un acte institucional de reconeixement a la tasca de tot el cos d’agents, sobretot per la seva forta implicació arran de la pandèmia pel coronavirus. Diferents agents han rebut distincions per les actuacions més destacades que han dut a terme el darrer any.

Image
Tots els agents en formació amb la unitat administrativa i operaris zona viària

La Policia Local d’Olesa ha commemorat avui la diada de Sant Miquel, patró dels policies, amb un acte institucional a l’Escorxador, amb la presència de la major part del cos local, així com membres dels Mossos d’Esquadra i Protecció Civil. Durant l’acte, presidit pel regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, s’ha fet un reconeixement als i les agents que han protagonitzat actuacions policials destacades els darrers mesos.

El 2020 es va recuperar la commemoració d’aquesta diada, després de 13 anys sense fer-ho. L’acte ha arrencat amb tots els agents en formació a les portes de l’Escorxador, com a benvinguda als convidats i el regidor de Seguretat Ciutadana, que Jordi Martínez, que ha volgut destacar i agrair la tasca duta a terme pel cos de policia. Segons el regidor, “teniu una feina difícil, sovint poc valorada, quan és importantíssima, sobretot per la gran tasca que feu de mediació en molts dels casos i conflictes en els quals actueu”.

Jordi Martínez també ha volgut agrair especialment la feina realitzada per la Policia Local i altres departaments de l’Ajuntament en l’incendi ocorregut l’11 de setembre a Sant Bernat, una actuació “reconeguda per gent externa a l’Ajuntament, perquè el treball va ser impecable. Quan des de fora es reconeix aquesta feina, malgrat la desgràcia, el valor és infinit”.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha volgut felicitar el cos per la posada en marxa de la unitat de proximitat i ha demanat “no perdre de vista que tots els que fem servei públic hem de tenir aquest concepte de treball de relació amb la ciutadania, que és a qui ens devem”. Finalment Martínez ha felicitat el cos de la Policia Local, comandaments i agents, pel bon ambient de treball que regna dins el cos actualment i el sentiment de pertinença al cos.

El cap en funcions  de la Policia d’Olesa, Isaac Aymerich, també ha felicitat la feina dels agents i ha volgut destacar que la commemoració d’aquesta diada és una manera de reconèixer “tota aquesta feina de servei públic que hi ha darrere de totes les nostres accions”. Aymerich ha destacat l’any dur que s’ha viscut arran la pandèmia, però també ha estat també “un any d’oportunitats per a la Policia Local, amb la incorporació de nous agents i l’estrena de la nova comissaria” . Aymerich ha cedit la paraula al caporal Xavier Gala, “que és una veu pròpia d’aquesta organització, caracteritzat per la seva implicació, responsabilitat i que mai falla”.

Xavier Gala ha pronunciat unes paraules d’encoratjament per als i les agents del cos, recordant les dificultats viscudes “que han estat superades gràcies a la vocació d’aquest cos policial”.  Gala es va dirigir de manera personal als agents: “gràcies a tu per  haver doblat torns, per tornar al servei tot i no haver descansat, per la teva implicació, a tu i la teva parella i fills per entendre que havies de tornar a treballar”. 

Tot seguit s'ha fet el lliurament de reconeixements als agents per accions destacades dutes a terme al municipi, com ara un homicidi ocorregut el 13 de març, un incendi de productes químics, el rescat d’una dona embarassada o el malaurat incendi del passat 11 de setembre. També s’ha reconegut la tasca de la unitat administrativa i la trajectòria  del caporal Xavier Gala.

Finalment s’ha lliurat un obsequi als agents que han estat pares aquest darrer any. Durant l’acte els membres del cos també ha vist un vídeo amb felicitacions fetes des dels diferents departaments municipals que treballen colze amb colze amb la Policia Local.