22/01/24

La segona edició de l'Oli Trail acollirà el Campionat de Catalunya de Trail Promoció

Dissabte 3 de febrer, la pista d'atletisme de Les Planes acollirà aquesta cursa federada d'on sortiran les campiones i campions de Catalunya i part de la Selecció Catalana.

Image
Presentació Oli Trail 2024

L’edició d’enguany de l’Oli Trail se celebrarà el cap de setmana del 3 i 4 de febrer i arriba amb novetats. Enguany, Olesa serà la seu del Campionat de Catalunya de Trail Promoció i formarà part de les Trail Running Series 2024, que organitza la Federació Catalana d’Atletisme. 

Dissabte es va fer la presentació d’aquesta nova edició a l’Auditori de la Casa de Cultura i va comptar amb la participació del director tècnic de la cursa Raúl Agudo; el president del Club d’Atletisme Olesa, Juanjo Agudo; la presidenta de la Federació Catalana d'Atletisme, Mercè Rosich; i l’alcalde d'Olesa de Montserrat, Jordi Parent.

A la presentació es va destacar que dissabte 3 de febrer la Pista d'Atletisme de les Planes acollirà el Campionat de Catalunya de Trail Promoció, “la pista d’atletisme de Les Planes viurà un ambient festiu i d’aquesta competició sortiran les campiones i campions de Catalunya i part de la Selecció Catalana” va destacar el director tècnic de la cursa Raúl Agudo.

Audio file

Els organitzadors de la competició van destacar el compromís del Club d’Atletisme Olesa per apropar a la població al medi natural i l'esport, de manera sostenible i posant per davant el manteniment de l'entorn.

La presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich, va destacar la importància que Olesa acolli aquesta competició “per tota la promoció que es farà del municipi d’Olesa i també de la cursa, que crec serà un èxit per les característiques del circuit, del paisatge i de l’organització”. 

Audio file

Al seu torn, l’alcalde, Jordi Parent va destacar el fet que aquesta cursa federada “posicionarà Olesa dins del territori esportiu català perquè vindrà gent de tot Catalunya a competir” va dir, i va afegir “aquesta és una cursa privilegiada perquè es desenvolupa en un entorn paisatgístic natural a peu de la muntanya Montserrat i envoltada de l’oli de l’olivera Palomar, que és patrimoni d’Olesa”.

Audio file

A la presentació d’aquesta segona edició de l’Oli Trail també es van explicar les característiques de la curses d'adults que es faran diumenge 4 de febrer, amb sortida i arribada a la plaça de L'Oli. Aquestes proves d’adults d'11 quilòmetres (Adventurers), la de 19 quilòmetres (Experts) que també puntuen per les Trail Running Sèries de la Federació Catalana d’Atletisme i la Trail Infantil.

Es pot consultar tota la informació al web www.olitrail.com

Excursió guiada complementària

En aquesta edició també l’Ajuntament d’Olesa organitza una activitat complementària “Paisatges de l'oli d'Olesa”, una excursió guiada comentada que es farà el mateix dissabte 3 de 10 h a 12 h. Es tracta d’una ruta circular de 6,5 km i 290 metres de desnivell positiu.

El punt de sortida serà la pista d’atletisme de Les Planes. Les inscripcions es poden fer a través d'aquest enllaç mitjançant el codi QR del cartell o bé al correu electrònic  rutes@olesademontserrat.cat.