07/11/22

“Llibertat de circulació de capitals dins la UE” se celebra aquest dimarts a la Casa de Cultura

El Consell Català del Moviment Europeu ha organitzat una conferència per a donar a conèixer la ciutadania les oportunitats que ofereix la Unió Europea en matèria de llibertat de circulació de capitals i de persones.

Image
Cartell Blau amb fons Unió Europea amb les dades sobre la sessió informativa (data , hora i lloc), Codi QR per inscripcions

En el marc de l’Any Europeu de la Joventut, que se celebra aquest 2022 posant el focus sobre la importància de la joventut europea per a la construcció d’un futur millor, més ecològic, més inclusiu i digital, el Consell Català del Moviment Europeu, amb el suport de la Diputació de Barcelona, organitza unes jornades a diferents municipis sobre les “Oportunitats de ser ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea”.

Olesa de Montserrat ha estat el municipi escollit per acollir demà dimarts, 8 de novembre, a l'Auditori de la Casa de Cultura, la tercera sessió del cicle de conferències sota el títol “Llibertat de circulació de capitals dins la Unió Europea”, de 18.00 h a 20.00 h. La sessió, presentada per l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i el president del Consell Català del Moviment Europeu, Xavier Ferrer, comptarà amb les ponències de Jorge Piñera, col·laborador i investigador de l’Institut d’Estudis Europeus de la UAB i d’Alex Segarra, economista i assessor fiscal al despatx de serveis jurídics RocaJunyent.

Joan Chicón, membre del Consell Català del Moviment Europeu, ha detallat que l’objectiu de la jornada és “divulgar les oportunitats que ofereix la Unió Europea als estats membre i a la ciutadania, concretament sobre els drets en matèria de llibertat de circulació de capitals i de persones”. Chicón també ha explicat que “arran de la introducció de l’Euro com a divisa comuna, una de les fites en què s’està treballant són els canvis quant a la unió fiscal” a fi de “poder accedir a un sistema comú per a la integració de persones i capitals a la Unió Europea”. Segons Chicón, actualment els debats se centren en els models de  federalisme i confederalisme per a la creació “d’un espai europeu d’harmonia entre tots els països membres”.

La conferència, d’accés lliure per tota la ciutadania, finalitzarà amb un espai de debat moderat per la periodista Anna Casado, on les persones assistents podran participar-hi exposant els seus dubtes als experts. Després de la jornada, s’oferirà un refrigeri.

Per assistir-hi, es recomana inscripció prèvia omplint un formulari al següent enllaç.