13/07/23

Jordi Martínez: "continuarem cercant recursos d'ens supramunicipals per garantir i millorar si es pot els serveis que presta l’ajuntament"

El regidor del Bloc Olesà-CUP, Jordi Martínez, és el tercer tinent d’alcalde i regidor de Benestar Social, Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i d’Economia i Hisenda, aquesta darrera, regidoria que assumeix per primer cop. 

Image
Jordi Martínez, regidor d’Economia i Hisenda, Benestar Social, Mobilitat, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil

Jordi Martínez inicia el seu quart mandat amb responsabilitats de govern a l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat amb l'experiència que dona les moltes hores de feina en gran part de les regidories municipals i, per tant, el coneixement global que aquesta experiència li dona pel que fa al funcionament de la maquinària administrativa i política local. Per al mandat 2023-2027 manté  les regidories de Benestar Social, Mobilitat, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil i assumeix una àrea tan important i alhora complicada com la d'Economia i Hisenda, sobretot "tenint en compte els recursos amb què compta l’Ajuntament”, assegura. Per aquest motiu, Martínez ha avançat que una de les seves voluntats és continuar cercant recursos dels ens supramunicipals (Generalitat, Diputació de Barcelona o fons europeus, entre d'altres) per tenir més capacitat econòmica que permeti garantir i, si es pot, millorar tots els serveis que presta l’ajuntament.

Segons Martínez, la prioritat actual de la regidoria d’Economia i Hisenda és l’elaboració del pressupost municipal per a l’any vinent. En aquest sentit, el regidor ha explicat que “ja s’està començant a treballar, amb l'objectiu que estigui aprovat a finals d’octubre”. Martínez ha recordat que primer, però, s’hauran d’aprovar les ordenances fiscals per al 2024: “són les que marquen els ingressos que tindrà l’ajuntament. Si no tens aprovat l’ingrés, no pots aprovar la despesa”.

Audio file

Martínez també ha assumit les regidories de Benestar Social, Mobilitat, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, àrees que ja portava com a regidor al mandat anterior. Jordi Martínez ha explicat que, dins el repartiment de regidories i donat que no hi havia cap perfil concret que encaixés amb aquestes carteres, "el més normal és que les mantingués la persona que ja tenia experiència en aquesta gestió, com és el meu cas". De les que portava l'anterior mandat, ha traspassat Habitatge al primer tinent d'alcalde, Marc Serradó, també responsable d'Urbanisme i Salut pública.  

Audio file

Quant a Benestar Social, Jordi Martínez ha confirmat que es continuarà treballant perqwuè mantingui el pes pressupostari que té actualment: “Benestar Social és la tercera regidoria més important de l’Ajuntament en volum econòmic, amb pràcticament un milió i mig de pressupost”, ha detallat el regidor, que també ha destacat alguns dels serveis més importants que depenen de la regidoria com són el Servei d’Assistència Domiciliària (SAD), el de teleassistència o les targetes moneder. 

Audio file

En Mobilitat, Martínez ha manifestat la voluntat de continuar fomentant la creació d’aparcaments dissuasius a diferents punts del municipi. Segons ha avançat el regidor, s’estan negociant acords amb els titulars de terrenys privats per crear noves bosses d’aparcaments que puguin donar resposta a la demanda.

Audio file

Àmplia experiència a l'Ajuntament

Nascut a Barcelona el 20 de juny de 1961, Jordi martínez és periodista i psicòleg i també ha fet un postgrau en Gestió i Administració Local. En la seva experiència professional destaca el de Psicòlegs Institut Genus SCCL, en el tractament de drogodependències, des de 1984 a 1998. Després va treballar de periodista a Ràdio Barcelona, Cadena SER, des de 1990 a 2013: als programes Parlar per Parlar, Hablar por Hablar, La Ventana y Hoy por Hoy

Ha estat regidor de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat pel Bloc Olesà durant el mandat 2011-2015, com a regidor de Comunicació i Tecnologies de la Informació i Comunicació; al mandat 2015-2019, regidor d'Habitatge, Esports i Participació Ciutadana, i al mandat 2019-2023 com a regidor d'Habitatge, Benestar Social, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Protecció Civil. Actualment és regidor de Benestar social, Seguretat, Mobilitat, Protecció Civil i Economia i Hisenda.

A la vida associativa destaca la seva participació com a soci del CMRO (Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà); l'Ateneu Olesà i l'Òmnium Cultural.