28/12/22

Obertes les inscripcions per als cursets de natació intensius per a infants i adults

El Departament d'Esports de l'Ajuntament d'Olesa ha obert la matriculació per als cursets de natació intensius per als diferents grups d’infantil i també d’adults que es realitzen al primer trimestre de 2023. Les classes comencen el 9 de gener.

Image
Piscina Interior municipal

Els cursets intensius de natació es fan en grups reduïts de màxim 5 persones per fer un major aprofitament de les sessions i personalitzar l’aprenentatge de l’alumnat. Es dirigeixen a infants i joves a partir dels 3 i fins als 18 anys, i també a adults, amb l'objectiu de millorar la seva tècnica de natació, ja sigui per a familiaritzar-se amb el medi aquàtic i guanyar confiança dins l'aigua, o bé per a la millora i perfeccionament de la tècnica dels diferents estils de natació en els casos dels cursets de perfeccionament.

El coordinador d'activitats esportives, Dioni Garcia, ha detallat que “per a cada nivell, es proposa una franja d’edat que serveix d’orientació per a les famílies, però cada alumne té una evolució diferent” i, per aquest motiu, “els professionals i monitors faran una avaluació individualitzada per acabar de determinar el nivell real de cada cas”. Garcia ha explicat que els cursets “són cursos intensius de 12 sessions que començaran les classes a partir del 9 de gener i acabaran l’1 d’abril”.

Els cursets de natació d’infantil es fan el dissabte al matí i estan distribuïts en tres nivells: familiarització, iniciació i perfeccionament. El de familiarització s’adreça a nens i nenes de 3 a 8 anys i s’ensenya habilitats aquàtiques amb l’objectiu de familiaritzar-se amb l’aigua. Aquest curs es farà els dissabtes, de 09.00 h a 09.50 h. El grup d’iniciació està indicat per a nens de 8 a 14 anys que ja són autònoms dins l’aigua i coordinen la respiració, perquè millorin els estils bàsics de natació (croll, esquena i braça), i es farà de 10.00 h a 10.50 h. El tercer grup és el de perfeccionament, per a joves de 12 a 18 anys. Aquest és un curs específic de millora i perfeccionament de la tècnica dels diferents estils de natació i es farà d’11.00 h a 11.50 h.

Pel que fa als grups d’adults, també s’ha distribuït en dos nivells: d’iniciació i de perfeccionament. El d’iniciació es farà en horari de matí, els dimarts de 10.30 h a 11.20 h, i en horari de tarda, dimarts i dijous de 20.00 h a 20.50 h. Un segon grup, el de perfeccionament, es farà en horari de matí, els dijous de 10.30 h a 11.20 h, i en horari de tarda, dimarts i dijous de 20.00 h a 20.50 h.

Una de les novetats d’enguany és la incorporació de dos cursos més destinats a adults: “Natació per a embarassades” i “Aigua i vida sana”. Segons Dioni García, “l’esport dins l’aigua permet millorar la flexibilitat, el sistema circulatori, el sistema respiratori... amb una activitat de menor impacte per al cos i que pot ajudar a pal·liar diferents patologies i lesions”. Per aquest motiu, des del departament es proposa un programa destinat a embarassades i a la millora del seu benestar físic durant la gestació, els dimarts d’11.00 h a 11.50 h. El curs “Aigua i vida sana”, que es farà els dijous de 16.00 h a 17.00 h, està destinat a tonificar i enfortir la musculatura, així com millorar la mobilitat de les articulacions.

El preu de les 12 sessions és de 103 euros i els abonats del Servei Municipal d’Esports tenen un descompte del 20%.

Les inscripcions es poden fer telemàticament a través del següent enllaç o bé presencialment a l’OAC (demanant cita prèvia), fins al 8 de gener.