27/05/24

Èxit de la 14a Mostra d'Entitats d'Olesa de Montserrat

El Parc Municipal va ser l’escenari de tot el potencial de les entitats del municipi. Durant tot el dissabte, la Mostra d'Entitats va comptar amb la visita de centenars d’olesans i d’olesanes.

Image
Mostra d'Entitats 2024.

La 14a edició de la Mostra d'Entitats d'Olesa de Montserrat ha estat un èxit de participació de la ciutadania que durant tot el dissabte va poder conèixer tota l'activitat cultural, esportiva, social i veïnal que organitzen les seixanta-cinc entitats que enguany hi han participat.

L’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent, ha felicitat a tots els agents implicats en l’organització de la Mostra d’Entitats d’aquest 2024 i ha destacat que Olesa és "un poble molt viu, amb moltes entitats i variades" que promouen múltiples activitats durant tot l'any:

Audio file

Parent ha remarcat que és la Mostra d’Entitats és una activitat "totalment consolidada" entre la ciutadania i el teixit associatiu i ha agraït la implicació i tot el potencial organitzatiu de les entitats:

Audio file

La regidora de Participació Ciutadana, Emma Duran, ha assegurat que des del departament es fa una "valoració molt positiva del desenvolupament d’enguany de la Mostra d’Entitats" i ha destacat que enguany "hi ha hagut rècord de participació d'entitats". Duran també ha apuntat que una de les accions que s'ha posat en marxa aquest any ha estat "una gimcana per incentivar a la ciutadania a passar per diversos estands i conèixer més a fons l'activitat que desenvolupen les entitats":

Audio file

Duran també ha valorat positivament l’acollida entre la ciutadania de totes les exhibicions que es van fer durant la tarda de dissabte per part de diferents entitats d’Olesa de Montserrat a l’escenari del Parc Municipal:

Audio file

Pel que fa a les exhibicions a l'escenari del Parc Municipal, hi van actuar l’Associació de Dansa Luna Nueva amb bollywood, k-Pop i dansa oriental; el Taekwondo Boesport; l’Esbart Olesà; l’Associació de Voluntaris d'Olesa (l'AVO) amb ball en línia, sevillanes i activitat física adaptada; el Club Twirling i Majorettes i l’Associació Gent Gran d’Olesa amb gimnàstica, sevillanes i zumba. Les exhibicions van acabar amb l'actuació d'Olesa Sardanista que va proposar una ballada de sardanes conjunta amb la participació de membres d'entitats i el públic assistent.

Després de les exhibicions, es va fer el lliurament a l’estand més bonic: el Col·lectiu Misteris va ser el més votat entre les entitats i el Club Gimnàstica Olesa que va obtenir més vots per part de la ciutadania que podia votar a través de la Plataforma Participa

Tot seguit, tant l'alcalde Jordi Parent com la regidora Emma Duran van fer entrega dels distintius a les entitats que aquest 2024 celebren aniversari acabat amb zero: El Casal d'Olesa (100 anys), Fundació Escola Municipal d'Arts i Oficis (100 anys), Unió Ciclista Olesana (80 anys), Club Futbol Olesa (70 anys), Agrupament Escolta i Guia Sant Bernat de Claravall (70 anys), Club Escacs Olesa (60 anys), Associació Santa Oliva per la Inclusió (40 anys), Agermanament Weingarten - Olesa de Montserrat (40 anys), Col.lectiu Misteris Olesa (30 anys), Acaima (20 anys), @Club de Rol Olesa de Montserrat (20 anys), Associació esportiva Despertaferro moto grup custom (20 anys), Club Twirling Olesa (10 anys).

Les activitats de la Mostra d'Entitats van acabar amb un sorteig de lots amb productes d'entitats olesanes entre les persones que van fer la gimcana i amb un concert organitzat per Olesa Blues.

La regidora de Participació Ciutadana, Emma Duran, ha destacat que durant les pròximes setmanes s'impulsarà una valoració amb les entitats tot i que el dissabte "les opinions recollides eren molt positives":

Audio file

Per conèixer l'opinió de la ciutadania, el Departament de Participació Ciutadana ha posat en marxa una enquesta de valoració de la Mostra d’Entitats a través de la Plataforma Participa que es podrà contestar fins al 20 de juny.

La Mostra d'Entitats d'Olesa de Montserrat va néixer fa catorze anys amb l'objectiu de donar visibilitat a les diferents entitats locals i fomentar la participació ciutadana. Al llarg dels anys, aquest esdeveniment ha esdevingut una plataforma clau perquè les entitats puguin presentar les seves activitats, interactuar amb la ciutadania i establir col·laboracions entre elles. La diversitat d'entitats participants reflecteix la riquesa cultural, esportiva i social d'Olesa, i cada edició contribueix a enfortir el sentiment de comunitat.