26/10/22

L’Ajuntament d’Olesa aposta pels serveis a la petita infància amb sessions per a famílies amb nadons

Un servei gratuït que és punt d’aprenentatge i d’intercanvi d’experiències per a mares i pares amb fills i filles fins als 36 mesos, amb l’acompanyament de professionals.

Image
Cartell per inscripcions a activitats cercles de criança

El departament d’Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l'Adolescència-Pla Educatiu d’Entorn han organitzat unes jornades gratuïtes dedicades a la petita infància que se celebraran durant els mesos de novembre i desembre, a les llars d’infants Taitom i La Baldufa. Es tracta de “Cercles de criança” setmanals pensats perquè les famílies amb fills i filles de 0 a 36 mesos comparteixin experiències, alhora que també puguin adquirir diferents aprenentatges relacionats amb la criança.

Les jornades s’adrecen a famílies empadronades al municipi que necessiten compartir, escoltar, reflexionar i expressar les vivències que van apareixent durant l’etapa de criança en un espai de confiança i segur.

Cadascuna de les sessions començarà amb una estona dedicada als nadons amb massatges sobre la pell i explicant contes o cançons, entre d’altres, amb l’objectiu de què les famílies puguin aprendre noves dinàmiques i posar-les en pràctica amb els seus fills i filles. Tot seguit, s’obrirà un cercle per a compartir experiències i crear un espai on les persones participants connectin amb les vivències de cada família. Les sessions acabaran amb una lectura a fi que les famílies puguin emportar-se una nova reflexió cada dia.

Els cercles tindran una temàtica diferent en funció dels interessos comuns i comptaran amb l’acompanyament i assessorament de professionals. En aquestes trobades es tracten temàtiques com el paper de la persona adulta; joguines i materials adequats en funció de l’etapa evolutiva; autocura durant la criança; massatge infantil; la son i el descans dels nadons; lactància materna i/o llet de fórmula; nocions bàsiques de porteig; espais de seguretat a casa; socialització, educació afectivosexual des del naixement i l’art de la comunicació, entre d’altres.

Els “Cercles de criança” es divideixen en quatre grups d’edat. Per als pares i mares d’infants de 0 a 5 mesos, es fan els dimecres 2, 9, 16, 23 i 30 de novembre i 14 de desembre, al matí, de 10.30 h a 12.15 h. Les sessions de 6 a 12 mesos s’han programat els dimarts 8, 15, 22 i 29 de novembre, i 3 i 20 de desembre, a la tarda, de 17.15 h a 19.00 h. Al mateix horari de tarda s'han previst els cercles de 13 a 24 mesos, els dijous 3, 10, 17 i 24 de novembre, i 1 i 15 de desembre, i les sessions de 25 a 36 mesos, els divendres 4, 11, 18 i 25 de novembre, i 2 i 16 de desembre. La llar d’infants pública Taitom acollirà els cercles fins als 12 mesos i la llar d’infants pública La Baldufa, les de 13 mesos a tres anys.

Les persones interessades a participar-hi s’han d’adreçar al Departament de Serveis Socials (edifici de Cal Mané, al Parc Municipal s/n). Les inscripcions finalitzen el 3 de novembre.