11/10/23

L'Ajuntament d'Olesa posa en marxa un projecte per fomentar l'esport entre el jovent de 12 a 18 anys

El Projecte JESA Olesa té com a objectiu animar nois i noies del municipi a practicar esport d'una manera lúdica, potenciant alhora l'adquisició d'hàbits saludables i valors i planteja l'activitat física i l'esport com a eines d'integració social.

Image
Cartell del Projecte JESA Olesa

L’Ajuntament d’Olesa posa en marxa el projecte  'Joventut Esportiva, Societat Activa' (JESA) que pretén reduir l'abandonament esportiu i el sedentarisme entre els joves de 12 a 18 anys. 

La iniciativa vol incentivar i facilitar la pràctica esportiva al municipi entre joves i adolescents amb activitats gratuïtes que es podran fer a diferents punts del municipi setmanalment. Fomentar hàbits de vida saludables i per la igualtat d’oportunitats són alguns dels objectius.

Aquests dies un equip d’educadors esportius estan en contacte amb diferents centres educatius, entitats i clubs esportius per recollir les necessitats de joves i adolescents d’Olesa, com explica el coordinador tècnic del projecte JESA Olesa, Jordi Barrero.

Audio file

Aquest és un projecte transformador que, a part de potenciar l’activitat física a través de l’esport, també es treballen valors com la disciplina, el respecte, la puntualitat o la responsabilitat, com explica Barrero.

Audio file

Aquest projecte es coordina des del departament d’Esports de l'Ajuntament d’Olesa i compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i té una durada d’execució d’un any i mig, fins al desembre del 2024. Ho detalla el Cap tècnic del departament d’Esports, Iván Ortíz.

Audio file

El Cap tècnic d'Esports ha explicat que "ara aquest projecte està en fase de diagnosi per donar-lo a conèixer i també recollir les inquietuds esportives del jovent del municipi. Posteriorment es programarà un calendari amb les diferents activitats i els espais públics on es realitzaran de manera continuada com parcs i places, equipaments municipals i equipaments esportius". 

Audio file

Tot i que a Olesa hi ha bona salut esportiva i també hi ha entitats molt actives, aquest projecte vol reenganxar a aquells col·lectius de nois i noies que deixen la pràctica esportiva prematura, com destaca Ortíz. 

Audio file

Des del departament d’Esports es treballa aquest projecte de manera transversal amb diferents departaments municipals com Ensenyament, Salut, Serveis Socials i Joventut i també es demana la col·laboració de totes les entitats del municipi per tal d’oferir un ampli ventall d’activitats físiques setmanals de diverses disciplines com futbol,  bàsquet, cal·listènia o boxa, entre d’altres.

La primera de les activitats que s’ofereix és futbol sala, gràcies a la col·laboració del Club Futbol Sala, que es farà els dimecres a la pista del barri de Les Planes. 

Els i les joves que hi estiguin interessats i vulguin més informació hi poden contactar amb el programa JESA Olesa a través del correu electrònic projectejesa@olesademontserrat.cat