13/12/21

L’Ajuntament iniciarà el 10 de gener les obres de remodelació de la plaça del Dr. Fleming i entorn

El dimecres 22 de desembre, a les 19.00 h, l'Auditori de la Casa de Cultura acollirà un acte informatiu sobre la planificació de les obres i les afectacions en la mobilitat.

Image
Recreació de la futura Plaça Dr. Fleming i entorn

L’Ajuntament d’Olesa ja ha començat els treballs previs a les obres de remodelació de la plaça del Dr. Fleming i entorn, que s’iniciaran el 10 de gener. Els treballs previs consisteixen en l’adequació de l’espai que hi ha passat la via dels FGC per habilitar zones d’aparcament alternatiu. Alhora, es millorarà l’accés a la zona a través del pas subterrani que hi ha per la banda del cementiri vell. Per aquesta raó s’ha tancat l’accés a aquest pas subterrani. L’Ajuntament ha organitzat un acte informatiu per detallar quina és la planificació de les obres, les zones d'actuació, els terminis d'execució i quines afectacions hi haurà en la mobilitat. L’acte serà el dimecres 22 de desembre, a les 19.00 h, a l’Auditori de la Casa de Cultura, i es podrà seguir també a través del canal de YouTube de l’Ajuntament d’Olesa.

A l’acte informatiu hi intervindran l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera; Josep Contreras, cap de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Olesa; Barto Busom, arquitecte director a RGA Arquitectes (encarregada del projecte), i Ramon Cornudella, cap del departament d’obra civil de la constructora CDOPSA.

L’alcalde ha recordat que el projecte de remodelació de la plaça del Doctor Fleming, la zona del cementiri antic i la prolongació del carrer Barcelona transformarà tot el secto, que es va començar a gestar el 2016 amb la definició de la zona d’actuació i un procés de participació per recollir propostes ciutadanes. Després va seguir amb la redacció de l’avantprojecte i el projecte constructiu, i les tasques administratives per aconseguir el tancament definitiu i l’enderroc del Cementiri vell, previ trasllat de les restes de difunts.

Miquel Riera ha avançat que l’acte informatiu es centrarà en explicar com es farà el desenvolupament de les obres i poder traslladar al veïnat el conjunt de les afectacions. Segons Riera, "també servirà perquè les persones puguin plantejar casuístiques concretes". 

L'alcalde ha dit que l'Ajuntament és conscient que les obres originaran molèsties a tot el veïnat afectat "sobretot tenint en compte que tindran una durada llarga". Els treballs arrencaran el 10 de gener i acabaran cap al novembre.

El servirà per urbanitzar aquesta zona d’Olesa, amb l’objectiu de crear un parc urbà "que servirà per esponjar l’Eixample, un barri molt dens i amb manca de zona verda", ha remarcat l'alcalde. Riera també ha destacat que és una zona que "prendrà protagonisme amb les Vies Blaves, ja que serà una de les portes d’entrada".

Tot el projecte té un cost d'una mica més d'1,6 milions d’euros i es desenvoluparà en tres fases, que es detallaran a l'acte informatiu del 22 de desembre.