23/09/24

L'Ajuntament engega aquest mes d'octubre una nova edició dels tallers de cuina d'una Olesa Diversa

Sota el títol “La volta al món en tres plats. Tallers de cuina d’una Olesa Diversa”, l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat aquest cicle de cuines de diferents països com Brasil, Ghana i Marroc. 

Image
Cartell dels tallers de cuina "La volta al món en tres plats" 2024

Cartell del cicle d'enguany "La volta al mon en tres plats. Tallers de cuina d'una Olesa Diversa"

Aquesta és la tercera edició del cicle “La volta al món en tres plats. Tallers de cuina d’una Olesa Diversa”, que organitza el departament de Polítiques Migratòries, Antiracisme i Cooperació, que  mostra cuines de diferents països amb important presència a Olesa. 

Les persones participants aprenen receptes i descobreixen la cultura de tres països com Brasil, Ghana i Marroc. “Aprofitem per conèixer la cuina d’altres països però també la seva cultura. La peculiaritat és que l’imparteixen persones que resideixen a Olesa però són originàries d’aquests països i esta vinculades al Servei d’Acollida i Foment de la Integració (SAFI)” ha ressaltat Alba Tarroc, Cap del departament. 

Audio file

El cicle constarà de tres sessions que es faran durant els dijous d’octubre: El primer taller serà de cuina del Brasil (dijous 3), el segon, sobre Ghana (17 d’octubre); i el darrer tallers serà de cuina del Marroc, (24 d’octubre).

Aquestes sessions s’organitzen a la Fundació Escola Municipal d’Arts i Oficis en horari de 18 h a 20.30 h. La inscripció és gratuïta però cal fer reserva prèvia perquè l’aforament és limitat. Inscripció prèvia a la plataforma Vivetix

El departament de Polítiques Migratòries, Antiracisme i Cooperació, fa al llarg de l’any d’atenció a la població migrada, mòduls formatius des del Servei d’Acollida i Foment de la Integració i assessorament jurídic, entre d'altres, i també organitza activitats per commemoració dies com el Dia de la Mediterrània (28 de novembre); el Dia dels Drets Humans, (10 de desembre); i el dia de les Persones Migrades (18 de desembre).