06/05/24

L'Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat obre les preinscripcions per al curs 24-25

Les sol·licituds es poden presentar fins al 24 de maig i a partir del 12 de juny s'iniciarà la matriculació. Enguany, com a novetat, el procés de preinscripció i matrícula es farà en línia.

Image
Cartell de les preinscripcions de l'Escola Municipal de Música

Cartell de la campanya de preinscripcions de l'Escola Municipal de Música pel curs 2024-2025.

L’Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat obre avui dilluns, 6 de maig, el període de preinscripció per al curs 2024-2025 i fins al 24 de maig. Les dates de la matriculació seran del 12 al 28 de juny. Enguany, com a novetat, tant la preinscripció com la matrícula es farà totalment en línia.

L'Escola Municipal de Música per al curs 2024-25 posa a disposició de tota la ciutadania d'Olesa de Montserrat una oferta formativa que s'ha posat en marxa aquest curs amb l'objectiu d'arribar a tothom i adaptar-se a totes les necessitats a qualsevol franja d'edat. De forma general, l'Escola Municipal de Música divideix l'oferta educativa entre tres opcions: llarga durada, curta durada i projectes comunitaris. En aquests moments, la preinscripció s'obre per a l'oferta educativa de llarga durada que s'estructura en els nivells següents:

  • Sensibilització (3 a 7 anys)
  • Música activa (8 a 12 anys)
  • Música 12-16 (12 a 16 anys) amb dues línies a escollir: "Música i arts" i "Música en grup".
  • Nivell mitjà (+12 anys)
  • Joves i adults
  • Musicoteràpia

En aquesta opció formativa de llarga durada inclou, a partir dels set anys, l'elecció d'instrument oferint acordió, baix, bateria i percussió, bombardí, veu, clarinet, contrabaix, fiscorn, flabiol i tamborí, flauta travessera, guitarra, guitarra elèctrica, oboè, piano, saxo, tenora, tible, trombó, trompa, trompeta, tuba, viola, violí i violoncel. 

D'oferta de formació instrumental hi ha a disposició el taller de corda, de percussió, tradicional, de vent, de guitarres i acordions i de sintetitzadors. A més també hi ha formacions com la banda, l'orquestra de corda, de guitarres i acordions, fanfara, street band i batucada. De cor hi ha l'infantil, el jove, i el d'adults de l'AFA Au Bach. Pel que fa a combos, s'ofereix el d'infants, el júnior i el d'adults. 

El director de l'Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat, Xevi Matamala, ha destacat que l'oferta formativa s'adapta a qualsevol persona i, per tant, que es pugui començar en qualsevol moment a partir dels tres anys, "tant per a les persones que volen fer un aprofundiment i un itinerari més professionalitzador fins a persones que volen tenir un contacte més lúdic i pràctic amb la música". De fet, Matamala ha remarcat que la participació als combos i el cor s'introdueix a partir dels vuit anys i la participació en formacions a partir dels dotze anys.

El pròxim curs 2024-2025 es consolidarà la posada en marxa d'una oferta formativa totalment flexible, diversificada i a preus més assequibles i que s'ha posat en marxa aquest curs.

Per a més informació sobre la preinscripció i la matrícula, l'horari d'atenció de l'Escola Municipal de Música d'Olesa de Montserrat és de dilluns a divendres de 17 a 21 h al carrer Salvador Casas 26 (Casa de Cultura), al 93 778 00 50 Ext. 3111 o al correu electrònic escolamusica@olesademontserrat.cat.