24/07/24

L’Ajuntament d'Olesa dona suport a la plantilla de l’empresa Leventon en el rebuig a l’ERO que preveu acomiadar 121 dels 129 treballadors de la planta de Sant Esteve Sesrovires

Juntament amb els alcaldes i alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca, Esparreguera, Piera, Abrera, Masquefa i Hostalets de Pierola, l’alcalde d’Olesa ha fet entrega als directius de la companyia d’una carta que reclama que es reconsideri la decisió de fer acomiadaments o que es reubiquin les persones afectades, algunes de les quals són veïnes d’Olesa.

Image
Els alcaldes i alcaldessa d'Olesa, Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca, Esparreguera, Piera, Abrera, Masquefa i Hostalets de Pierola, a l'empresa Leventon

L’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent,  ha mostrat el suport del consistori olesà a les reivindicacions laborals de la plantilla de l’empresa Leventon, ubicada a Sant Esteve Sesrovires, en el seu rebuig a l’anunci de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que l’empresa té previst aplicar  i que afectaria 121 de les 129 persones que actualment hi treballen. Juntament amb els alcaldes i alcaldessa de Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca, Esparreguera, Piera, Abrera, Masquefa i Hostalets de Pierola, Jordi Parent ha fet avui entrega als directius de la companyia d’una carta que reclama que es reconsideri la decisió de fer acomiadaments o que es reubiquin les persones afectades, algunes de les quals són veïnes d’Olesa.

La carta l’han entregada personalment els alcaldes d’Olesa, Jordi Parent; Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell; Esparreguera, Eduard Rivas; Abrera, Jesús Naharro; Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet; Masquefa, Roger Vàzquez; Hostalets de Pierola, Daniel Vendrell; i l’alcaldessa de Piera, Carme González. 

Aquest és el contingut de la carta: 

“Els alcaldes i alcaldessa dels municipis de Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Piera, Abrera, Masquefa i Hostalets de Pierola volem transmetre als directius de l’empresa Leventon la gran preocupació que tenim davant l’anunci de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que l’empresa té previst aplicar a la unitat productiva de Sant Esteve Sesrovires, i que afectaria 121 de les 129 persones que actualment hi treballen.

Som conscients dels reptes competitius als quals s'enfronten les empreses en l’actual context econòmic global. Tanmateix, volem subratllar que la planta de Sant Esteve Sesrovires, inaugurada el 2017 -fa només set anys- compta amb unes instal·lacions modernes i un potencial significatiu que, considerem, no ha estat prou explorat. 

Per aquest motiu, ens sumem a les reivindicacions laborals de la plantilla, que ha manifestat que el Grup Welfen, amb la seva capacitat i recursos, podria derivar altres productes a aquesta planta per mantenir l’activitat productiva i els llocs de treball.

A més, volem destacar que Leventon és una empresa molt arrelada a la zona, amb més de 40 anys d’activitat. Aquesta trajectòria de més de quatre dècades ha consolidat la seva presència i rellevància a les nostres comarques, fent que l’impacte social i econòmic d’aquest ERO sigui encara més greu. Per aquesta raó es preocupant que la família Rubiralta, principal accionista del Grup Welfen, consideri acomiadar la major part de la plantilla. 

Precisament, l’impacte social d’aquest ERO és d’una magnitud que no podem ignorar. Acomiadar la major part de la plantilla, en una franja d’edat d’entre els 20 i els 62 anys i majoritàriament dones, suposa una afectació severa per a les famílies i per al teixit social dels nostres municipis. Aquesta situació genera una gran incertesa i preocupació entre els nostres ciutadans, fet que considerem de màxima importància.

Des de les administracions locals, amb una clara vocació de servei públic, volem fer palesa la nostra voluntat de ser al costat de les famílies afectades i de treballar conjuntament per trobar una solució que minimitzi l’impacte social i econòmic d’aquest ERO. 

Per tot plegat, els sol·licitem:

-         Que reconsiderin la decisió de tancar la planta de Sant Esteve Sesrovires.

-         Que es facin els esforços necessaris per reubicar els 121 treballadors i treballadores dins del Grup Welfen, aprofitant la infraestructura existent per a la producció d’altres productes.

-         Que, en el cas que es consideri absolutament inviable econòmicament mantenir l’activitat de l’empresa, els acomiadaments es duguin a terme amb totes les garanties i drets legals coberts, assegurant el màxim suport als treballadors i treballadores afectats.

Finalment, volem reiterar el nostre compromís amb els veïns i veïnes dels nostres municipis i la nostra disponibilitat per col·laborar amb Leventon, el Grup Welfen i la família Rubiralta per trobar alternatives que permetin la continuïtat de l'activitat industrial i la preservació dels llocs de treball.”

Jordi Parent ha manifestat que malgrat els esforços dels  vuit ajuntaments en posar damunt la taula que hi ha possibilitats de mantenir la plantilla, la direcció de l’empresa ha mostrat en tot moment la decisió de mantenir l’ERO. 

Audio file

Parent ha lamentat la gran afectació que aquests acomiadaments suposen per a la comarca així com l’actitud de la direcció de l’empresa de ni tan sols intentar a arribar a un acord més satisfactori per a la plantilla.

Audio file

L’alcalde d’Olesa també va ser aquest dimarts amb part de la plantilla en la seva manifestació davant el Parlament de Catalunya i es van reunir amb representants dels grups parlamentaris per buscar el seu suport i s’impliquin en buscar alternatives a l’ERO. Aquest divendres acaba el termini legal de 30 dies per a què empresa i plantilla arribin a un acord sobre les condicions dels acomiadaments.