06/01/23

Olesa rep els Reis d’Orient amb una cavalcada multitudinària en la nit més màgica de l’any

Els carrers d'Olesa plens a vessar i infants emocionats per veure Ses Majestats que enguany han arribat amb carrosses renovades i recuperant el recorregut tradicional.

Image
Rebuda de Ses Majestats els Reis d'Orient 2023 a la Plaça Catalunya

Olesa ha viscut un vespre màgic i festiu amb una cavalcada multitudinària que ha rebut un any més Ses Majestats els Reis d'Orient. Enguany s’ha recuperat el recorregut tradicional d’abans de la pandèmia, i s’ha mantingut la disposició d’escenari en forma de creu que es va habilitar l’any passat a la plaça de Catalunya, per a que tothom estigués més a prop de l’escenari. La novetat més destacada però han estat les carrosses, totalment renovades.

Com ja és tradició, els Reis han arribat a les 18 h a Olesa en tren màgic, i han saludat la gentada aplegada a la plaça del Doctor Fleming des de les finestres de l'estació. Allà l’alcalde, Miquel Riera, els ha donat la benvinguda i la comitiva reial ha iniciat el recorregut.  

La cavalcada ha recuperat el recorregut tradicional que es va haver de modificar durant la pandèmia per evitar aglomeracions en alguns carrers. El recorregut ha sortit de la plaça del Doctor Fleming i les carrosses han continuat pels carrers d’Amadeu Paltor, de les Angelines, carrer d’Anselm Clavé, carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, i per tota l’avinguda de Francesc Macià per finalitzar a la Plaça de Catalunya, on els olesans i olesanes els donaran la benvinguda.

La gran cavalcada, que ha estat seguida per centenars de persones al llarg de tot el recorregut. La comitiva reial ha estat encapçalada per la comparsa de les Majorettes i la carrossa de l’Estel, seguida de la unitat mòbil d’Olesa Ràdio i després la carrossa del patge Viu-Viu, i dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar. Tot seguit, la comparsa de la batucada i la Banda de l’Escola Municipal de Música i les carrosses de Fantasia, la batucada dels Diablots d’Olesa i la carrossa de l’Associació de Veïns de Ribes Blaves. Ha tancat la rua la carrossa Carbonera, a part dels vehicles de l’ADF de Protecció Civil i Policia Local, entre d’altres.  

Les Carrosses dels Reis han desfilat pels carrers d'Olesa en una cavalcada en la qual les entitats locals com l’Escola Municipal de Música, les Majorettes, l’AMPA de l’escola Povill, L’associació de Gegants, Grallers i Nans, el Club Olesa Patí, L’escola Escolàpies, els Diablots d’Olesa, l’Esbart Olesà, i l’Associació de Veïns de Ribes Blaves han tingut un paper molt destacat.

La plaça de Catalunya ha estat el punt i final del recorregut. Al centre de la plaça s’ha ubicat un gran escenari amb quatre passarel·les on els Reis s’han pogut moure per estar més a prop del públic. Aquí el rei Gaspar ha saludat a totes les famílies que omplíem de gom a gom la plaça de Catalunya. “Estem molt contents de la gran rebuda que ens heu fet. Venim de molt lluny carregats de màgia, il·lusió i molt molts regals. Hem llegit totes les vostres cartes i sabem que us heu portat molt bé”.

Tot seguit l'alcalde d’Olesa, Miquel Riera, també els ha adreçat unes paraules en nom dels olesans i olesanes “Majestats, ha estat un honor rebre-us, la nostra ciutat s’ha bolcat en aquesta rebuda. Esperem que hagueu gaudit molt d’aquesta cavalcada que ha estat possible gràcies a molts olesans que han participat amb molta il·lusió. Els nens, les famílies, petits i grans us hem estat esperant amb molta il·lusió, i els darrers dies amb molts nervis”, ha dit, i tot seguit els ha entregat la clau màgica que obre les portes de totes les llars del municipi. 

El rei Gaspar ha rebut la clau i abans de marxar a repartir els regals ha demanat a tots els nens i nenes que, abans d'anar a dormir, posessin una mica de menjar i aigua al balcó o a la finestra per poder repartir regals durant tota la nit. 

CULLa cavalcada màgica ha transcorregut amb total normalitat, amb un ambient purament festiu i sense cap incident.