03/01/23

Olesa rebrà aquest dijous els Reis Mags amb una gran cavalcada

Enguany es renoven les carrosses i es recupera el recorregut tradicional de la cavalcada, amb la disposició d’escenari central a la Plaça de Catalunya per donar la benvinguda a Ses Majestats.

Image
Cartell cavalcada de Reis 2023 amb descripció recorregut

Només queden dos dies per la màgica arribada dels Reis d’Orient al nostre municipi, una de les cites més esperades de l’any especialment pels més petits. Enguany es recupera el recorregut tradicional d’abans de la pandèmia, i es manté la disposició d’escenari en forma de creu que es va habilitar l’any passat a la plaça de Catalunya, per a que tothom estigui més a prop de l’escenari.

L’arribada dels Reis a Olesa serà amb el tren màgic a l’estació dels ferrocarrils catalans a les 18 h. Allà ses majestats baixaran del tren i saludaran des de l'edifici de l'estació a tots els veïns i veïnes que els van a rebre amb un joc de música i llums. Tot seguit s’iniciarà la cavalcada que enguany recupera el recorregut tradicional que es va haver de modificar durant la pandèmia per evitar aglomeracions en alguns carrers. El recorregut de la cavalcada sortirà de la plaça del Doctor Fleming i les carrosses continuaran pels carrers d’Amadeu Paltor, de les Angelines, carrer d’Anselm Clavé, carrer de Mossèn Jacint Verdaguer, i per tota l’avinguda de Francesc Macià per finalitzar a la Plaça de Catalunya, on els olesans i olesanes els donaran la benvinguda.

Enguany les carrosses són totalment renovades, amb un estil modern i més espectacular. La comitiva reial estarà encapçalada per la comparsa de les Majorettes, seguida de la unitat mòbil d’Olesa Ràdio i després la carrossa del patge Viu-Viu, i dels reis Melcior, Gaspar i Baltasar. Tot seguit anirà la comparsa de la batucada de l’Escola de Música amb la Banda de l’Escola i les carrosses de Fantasia, Diablots d’Olesa i batucada de Diablots. Tancarà la rua la carrossa Carbonera, a part dels vehicles de l’ADF de Protecció Civil i Policia Local, entre d’altres.  

Jordi López, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa, ha explicat que “s'ha mantingut la configuració de l’escenari a la Plaça de Catalunya en forma de creu, un gran escenari central des d’on parteixen quatre passarel·les i per on els Reis s’aniran movent amb la idea de distribuir al públic en diferents sectors i que l’espectacle sigui més dinàmic i els assistents puguin estar més a prop”.

Seguint la tradició, a la Plaça de Catalunya es faran els parlaments i lliurament a Ses Majestats de la clau màgica que obre les portes de totes les cases, un acte imprescindible per aconseguir que tots els infants rebin els regals a casa seva.

L’Ajuntament d’Olesa s’adhereix a les campanyes #BaltasarDeVeritat i "Cap infant celíac sense caramels"

Des de fa uns anys l'Ajuntament d'Olesa s'adhereix a la campanya #BaltasarDeVeritat promoguda per l’entitat Casa Nostra que demana als ajuntaments i comissions de Reis que per a les cavalcades del 5 de gener busquin entre el seu veïnat persones negres per fer de rei Baltasar i patges. A Olesa ja fa molts anys que el Rei Baltasar és de veritat.

D'altra banda, l'Ajuntament també participa des de fa anys a la campanya “Cap infant celíac sense caramels” que impulsa l’Associació de Celíacs de Catalunya. Tots els caramels que es reparteixen durant el seguici reial són aptes per a celíacs. La campanya “Cap infant sense caramels” és impulsada per l’Associació de Celíacs de Catalunya. 

Des del departament de Cultura i Festes han destacat que la cavalcada és possible no només a la feina de l’Ajuntament d’Olesa, sinó també de les entitats que col·laboren en fer-la possible. Enguany hi participen l’Escola Municipal de Música, les Majorettes, l’AMPA Povill, Gegants, El Club Olesa Patí, Les Escolàpies, els Diablots, l’Esbart Olesà, l’Associació de Veïns de Ribes Blaves, Protecció Civil i l’ADF, així com els tractoristes que fan possible que les carrosses facin el recorregut.

Com és habitual, és important que la ciutadania tingui molt present un seguit de recomanacions per tal que aquest dijous 5 de gener, Olesa visqui una cavalcada segura. És important que la gent no s’acosti massa a las carrosses, intenti travessar el carrer entre vehicle i vehicle o demani caramels en mà.