03/10/22

Olesa Ràdio estrena nova pàgina web

El nou web és www.olesaradio.cat té una imatge més moderna i més prestacions de ràdio a la carta.

Image
Captura de pantalla de la pàgina Web d'Olesa Ràdio

La nova pàgina web d’Olesa Ràdio ja es pot visitar a l'adreça www.olesaradio.cat amb una imatge renovada i amb noves prestacions de ràdio a la carta per tal d'apropar tots els continguts al conjunt de la ciutadania. El nou portal té una pàgina d'inici més visual amb molt protagonisme de l'actualitat. A més, també hi ha l'apartat "A la carta" que permet escoltar els darrers programes emesos i enllaçar a les xarxes socials (Twitter i el canal de Youtube d'Olesa Ràdio). A la part inferior de la portada, també s'hi pot accedir fàcilment a la retransmissió en línia amb millores en la recepció de la senyal i qualitat d'emissió des de qualsevol dispositiu. Una de les novetats és que la nova pàgina web té un format responsive, és a dir, que s’adapta a qualsevol dispositiu, ja sigui ordinador de taula, portàtil, mòbil, tauleta, etc.

El portal www.olesaradio.cat permet recuperar tots els podcasts emesos a l'apartat "A la carta" que estan organitzats en els diferents programes que ofereix Olesa Ràdio gràcies a la redacció de l'emissora municipal i al conjunt de col·laboradors i col·laboradores. Pel que fa al magazín "Hotel Gori" i "L'informatiu", tot i que el podcast es pot escoltar sencer, també s'ofereix la possibilitat d'escoltar els diferents continguts de forma aïllada.

Amb la posada en marxa de la nova pàgina web, Olesa Ràdio té l'objectiu de fer un pas endavant en la presentació dels continguts informatius ja que les notícies tindran a disposició de la ciutadania elements multimèdia com declaracions, vídeos i més presència d'imatges. De cara a les eleccions municipals, al menú d'inici s'ha creat l'apartat "Actualitat política" on recuperar espais com "La línia directa", la "Tertúlia punts de vista" o les sessions del ple municipal. 

Olesa ràdio al mòbil

A partir d'ara, tota la ciutadania ho tindrà més fàcil per escoltar en línia l'emissora municipal o recuperar alguns dels continguts d'Olesa Ràdio a través del seu mòbil (Android o Ios). Només caldrà instal·lar un accés directe la primera vegada que es busqui a través d'un navegador l'adreça www.olesaradio.cat (en el cas de dispositius d'Apple caldrà fer servir Safari). El logo d'Olesa Ràdio quedarà ancorat a l'escriptori del nostre dispositiu com qualsevol altra aplicació per poder accedir-hi amb només un clic. A més, a partir d'ara, qualsevol contingut informatiu o podcast es podrà compartir a través de les xarxes socials directament des del web. 

40 anys d'Olesa Ràdio

La nova pàgina web d'Olesa Ràdio es posa en marxa durant el 40è aniversari de l'emissora. Les emissions van començar amb la veu del desaparegut Jaume Ribas anunciant un objectiu solidari: col·laborar amb la 'Campanya del Somriure' el 5 de gener de 1982. Aquella nit de Reis va néixer Ràdio Olesa amb pocs mitjans i amb Juli Garcia, el seu fill i també Ribas com a impulsors. L'emissora es va ubicar al carrer de Mallorca fent servir una emissora que Garcia havia fet servir durant el Franquisme. En poc temps, la ràdio d’Olesa es va traslladar a un nou local al carrer de Metge Carrera. L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat la va adquirir el 1984 i va passar a ser municipal.

D’aquesta manera naixia Olesa Ràdio Emissora Municipal que es va traslladar a l'edifici de Ca l'Oriol i després de tres anys, el 1987, es va ubicar a la tercera planta de l’edifici de l’ajuntament. El primer director que va tenir l’emissora ja municipal va ser el periodista olesà Raül Díaz. L’any 1995 els estudis d’Olesa Ràdio es van ubicar a la plaça Catalunya amb un important canvi professionalitzador. Després de 15 anys, l'Ajuntament va fer una inversió rellevant l’any 2009 per habilitar uns nous estudis, els actuals, al soterrani de la Casa de Cultura.