20/04/21

Olesa es prepara per viure un Sant Jordi ple d’activitats

La celebració de la diada de Sant Jordi torna enguany a viure’s amb activitats al carrer i fira de parades i llibres, tots els actes adaptats a l’actual situació de la pandèmia. Els actes comencen dijous i es perllongaran fins diumenge, tot i que el gruix de les activitats es concentraran divendres, Sant Jordi, amb la fira de paradetes de llibres, roses i signatura de llibres d’autors locals i el lliurament dels Premis Sant Jordi Infantil i Juvenil.

Image
Cartell amb l'agenda de Sant Jordi i un dibuix d'unes figures de paper: una rosa, un llibre i un drac

Tot és a punt per celebrar la diada de Sant Jordi amb una jornada d’activitat cultural per commemorar aquesta efemèride i que inclourà, entre d’altres, el lliurament dels premis del certamen literari, espectacles infantils i musicals. Si bé el gruix de les activitats es faran aquest divendres, diada de Sant Jordi.

Dijous 22, serà el tret de sortida de les activitats amb el taller “L’estimació, un valor clau en salut”, que organitza el departament de Salut a l’Auditori de la Casa de Cultura a les 18h. El taller consta de pràctiques de meditació guiada, videos, reflexions i espai per a compartir dubtes i punts de vista sobre l'alegrai empàtica i ecuanimitat. Per participar-hi, cal fer inscripció previa a salutpublica@olesademontserrat.cat

Divendres, diada de Sant Jordi, el parc Municipal i la plaça  de Fèlix Figueras i Aragay acolliran des de les 10 del matí les parades d’autors, llibres i roses. A les 17.30h arrencarà l’espectacle familiar “Que comenci la festa” amb Jaume Ibars. Totes les activitats són gratuïtes però per motius de seguretat, cal fer reserva prèvia a la plataforma vivetix.com.

La Fira de libres i entitats s’ubicarà a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, des d'on Olesa Ràdio emetrà un programa especial de Sant també a partir de les 17h.

Una hora més tard, a les 18h, La biblioteca Santa Oliva acollirà l’intercanvi de poesia i rap “Micro vs Pluma/Joves vs Seniors”. També a les 18h l'Auditori de la Casa de Cultura acollirà la presentació del llibre "Batalló T.B. Masaryk", a càrrec de Míriam Garcia, Albert Amat i Ramón Alcoberro. Comptarà amb la intervenció de Patri García, Montser Farré, Espe Piñero, Dúnia Ascaso i Íngrid Llobet. Per a aquesta presentació que organitza Olesa Ateneu cal fer reserva prèvia a olesa.ateneu@gmail.com

A les 19h, a l’escenari del Parc Municipal, s’hi farà entrega de la 29a edició del Premi Sant Jordi Infantil i Juvenil, que compta amb l'activa participació de tots els centres de primària i secundària del municipi. Per assistir-hi també cal reservar prèvia a la plataforma vivetix. 

A la mateixa hora, l’Associació de Voluntaris d’Olesa (AVO), acollirà el Concurs de Pintura i dibuix: Una rosa per Sant Jordi, a la Sala Polivalent del local social de l’AVO, al Parc Municipal. 

Al llarg de la tarda, de 17.30h a 21h l’Escola Municipal de Música farà diferents actuacions de les formacions, al carrer de Salvador Casas i Parc Municipal. A les 20.15h Actuació del taller d'adults de l'Escola de Música i de la Jazz Band.

 Dissabte, 24, els actes continuaran amb una nova sessió del taller de recursos literaris “Conta’m”, a les 10h,  a la biblioteca Santa Oliva. I diumenge clourà els actes emmarcats en la celebració de la Diada de Sant Jordi una nova Audició de Sardanes de la Cobla Vila d’Olesa. Serà a les 19h, a Cal Mané. Per assistir-hi a l’audició-concert també cal fer reserva prèvia a vivetix.com

Per la Diada de Sant Jordi , tradicionalment a Olesa organitzem els Tastets de Sant Jordi, al Parc Municipal. Enguany, però, amb motiu de la pandèmia no és possible, però alguns establiments han elaborat promocions especials per a la celebració: 

-La Tasca d'en Ximo (Salvador Casas, 33)
Sant Jordi Pintxo + Quinto 3€

-Xarcuteria Belmonte (Mercat Municipal)
Safates de pintxos de Sant Jordi 
Comandes per encàrrecs 93 778 49 53 - 678 557 170

-Cafè del Teatre (Plaça de l'Oli)
Esmorzar: Pa de pessic de Sant Jordi + Café 3€
Vermut: Pintxo de Sant Jordi + caña o refresc 3€

-Forn Cabrianes (Plaça Catalunya)
Proposta dolça i salada acompanyada d'una rosa de color vermell. 
Pots encarregar-la a la botiga, al web i també la porten a casa.

-Frankfurt La Sardana (Plaça la Sardana)
Pintxo de Sant Jordi + refresc o caña 3€ 

Durant tota la setmana també es pot passar per la biblioteca a visitar l’Exposició de poemes guanyadors dels Concursos de 1995 fins a 2020.

Podeu consultar tota la informació de cada una de les activitats en el programa.