05/01/22

Olesa rep els Reis d'Orient amb una cavalcada plena d'il·lusió en la nit més màgica de l'any

Infants emocionats, pares contents, somriures, música, llum  i color. Aquests són els trets que defineixen l'ambient que s'ha viscut pels carrers d'Olesa per donar la benvinguda a Ses Majestats els Reis d'Orient en un nou recorregut i escenari adaptat per evitar aglomeracions.

Image
Els tres Reis Mags amb els seus patges

Olesa ha viscut un vespre màgic i festiu. El municipi ha rebut un any més Ses Majestats els Reis d'Orient amb un recorregut que ha canviat per evitar aglomeracions i amb una nova disposició d’escenari a la Plaça de Catalunya per donar la benvinguda a Ses Majestats. 

Un dels canvis més significatius ha estat el recorregut de la cavalcada, que ha sortit del pavelló municipal Sant Bernat, puntual, a les 18.15h. fins a la Plaça de Catalunya. Les carrosses han desfilat  pels carrers d’Argelines i d’Amadeu Paltor, seguidament per tota l’avinguda de Francesc Macià fins a la rotonda de l’Escola Povill, on han donat la volta per a finalitzar a la Plaça de Catalunya, on els olesans i olesanes els esperaven per donar la benvinguda a Ses Majestats.

La comitiva reial ha estat encapçalada pels Gegants i tot seguit el camió de l'Estel i la comparsa de les Majorettes del Club Twirling Olesa, i de la unitat mòbil d’Olesa Ràdio, que ha retransmès tota la cavalcada. Tot seguit, les carrosses del Patge Viu-Viu, i del Rei Melcior, Gaspar i Baltasar que ha tingut com a comparsa la batucada de l'Escola de Música. Després, el camió de l'associació de veïns de Ribes Blaves, el camió de la Fal·lera Olesana, la carrossa Fantasia, encarregada de recollir les cartes als reis, i la carrossa Carbonera. I, per tancar la comitiva, han anat els vehicles de serveis de l'ADF, Protecció civil, neteja i policia. La cavalcada és possible no només a la feina de l’Ajuntament d’Olesa, sinó també de les entitats que col·laboren en fer-la possible. Enguany hi han participat l’Escola Municipal de Música, el Club Twirling Olesa, el Club Futbol Sala, l'EFO 87, l'Esbart Olesà, el Club Olesa Patí, l'associació de veïns de Ribes Blaves i l'AMPA Creixem-Povill.

Una altra de les novetats més destacades d'enguany ha estat la nova configuració de l’escenari per distribuir el públic en diferents sectors i evitar aglomeracions davant l'actual situació sanitària.  Per aquest motiu, al mig de la plaça s'ha instal·lat un escenari central més gran des d’on han partit quatre passarel·les per on s'han anat movent els Reis i els seus acompanyants. Aquí, Melcior, Gaspar i Baltasar, han estat rebuts amb tots els honors.

L’Alcalde d'Olesa, Miquel Riera, els ha lliurat la clau màgica que obre les portes de totes les llars de la vila. L'alcalde els ha agraït la visita a Olesa "en una nit tan màgica per als més petits i també per als més grans i les ha demanat que vagin a dormir ben d'hora" i entre els destijos els ha demanat "ajuda en qüestions de salut però també que ens ajudin a ser millors persones, a compartir i a mantenir aquesta il·lusió que avui hem vist a la residència, entre els infants, pels carrers del municipi". 

Ha estat el Rei Gaspar l'encarregat de rebre la clau i de dirigir unes paraules als infants d'Olesa que han seguit emocionats cada detall de tot el què succeïa a l'escenari de la plaça Catalunya. Gaspar ha dit que han vingut "de molt lluny carregats de regals" i ha demanat als infants, abans d'anar a dormir, "posin una mica de menjar, i aigua també pels camells, per poder repartir regals durant tota la nit". 

Amb el discurs del Rei Gaspar finalitzava així una tarda plena d’emoció i alegria i començava la nit més màgica de l’any.

Paral·lelament a la cavalcada, els olesans i olesanes també han pogut veure les projeccions del MAPPING de la Nit de Reis 2022 a la façana de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat que s'ha fet en diferents sessions per evitar condensar als ciutadans en una única franja horària.

La cavalcada de Reis 2022 ha transcorregut amb total normalitat, amb un ambient purament festiu i sense cap incident.