20/05/21

Noves activitats educatives per a famílies amb infants de 0 a 16 anys

Són organitzades pel Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència. Les activitats són gratuïtes però cal inscripció prèvia a la plataforma Vivetix.

Image
Cartell del taller per a families amb infants de 6 a 16 anys i amb informació del taller

El Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat i la Xarxa Socioeducativa d’Infància i Adolescència proposa per a les properes setmanes quatre activitats educatives adreçades a les famílies. L’objectiu és poder donar cobertura a totes les etapes educatives i desenvolupament, és a dir, infants de 0 a 16 anys. Dues de les activitats s’ofereixen presencialment i dues són en línia. Per participar-hi cal reservar plaça a través de la plataforma Vivetix.

La primera de les propostes és el taller en línia “Influir per l’èxit educatiu” adreçat a famílies amb fills dels 6 als 16 anys. El taller explora diferents maneres per acompayar i influir en l’èxit educatiu dels infants, millora la seva motivació en els estudis i afavorint el seu benestar emocional. Es farà en dues sessions, els dies 31 de maig i 7 de juny. Per participar-hi cal inscriure’s a través de la plataforma Vivetix. Hi col.labora l'EMPO (Escola de Mares i Pares d'Olesa) i les AMPA dels centres educatius.

El dijous, 3 de juny, es farà una xerrada a l’Escorxador, per a les famílies que el curs vinent inicien l’escolarització a P3. La tècnica d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Olesa, Georgina Solanes, ha detallat que “les transicions, és a dir, el pas de l’escola bressol a P3 o de la primària a la secundària, són moments clau en els quals s’ha de tenir especial cura”. La xerrada s’ha planificat conjuntament amb l’EAP, l’Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica de la Generalitat, que assessora els centres educatius en aquestes matèries.

Aquesta xerrada s’ha organitzat arran una proposta del grup de treball de Petita Infància de la Xarxa Socioeducativa, que també ha proposat la temàtica de la que es farà entre els mesos de juny i juliol. Georgina Solanes ha detallat que l’objectiu d’aquesta nova cita serà sensibilitzar sobre l’ús de les pantalles en la petita infància.

La darrera proposta serà “Actituds per afavorir els aprenentatges dels fills i filles”, a càrrec d’Alba Castellví, una xerrada en línia el proper 8 de juliol, per a famílies amb infants de 6 a 12 anys.

Totes les activitats són gratuïtes. En el cas de les propostes en línia, s’ofereixen gràcies al projecte “Educar en família” de la Diputació de Barcelona.