24/10/24

Olesa de Montserrat celebra una nova edició de la Nit de les Ànimes

Aquest 31 d’octubre, la festa es repeteix amb la llum de les ànimes, ofrena ancestral, l’espectacle d’”Els berros de la Cort”, a la Plaça de Catalunya, i la “Castaigniada” amb música en directe, al Parc Municipal.

Image
Cartell de la nit de les Ànimes 2024

El 31 d'octubre, Olesa de Montserrat acollirà una nova edició de la Nit de les Ànimes, un esdeveniment festiu organitzat per l'Ajuntament per commemorar la tradicional nit de la Castanyada, fusionant elements de reflexió, espectacle i tradició. Enguany, l'activitat principal es traslladarà a la Plaça de Catalunya i estarà protagonitzada pel grup de música i foc Berros de la Cort.

La celebració començarà a les 19 h amb la disponibilitat de carpes on les persones assistents podran agafar espelmes, encendre-les i col·locar-les en un espai disposat al centre de la plaça, simbolitzant aquest record compartit. Segons ha explicat el regidor de Festes, Ferran Cerdeira, l'acte busca mantenir viva la tradició amb un espectacle que ajudi a reflexionar sobre aquells que ja no hi són. "Volem que la Nit de les Ànimes sigui un moment de record i pensament col·lectiu".

Audio file

L'espectacle principal arrencarà a les 19.30 h amb una actuació de Berros de la Cort, que oferiran una combinació de música medieval i foc, aportant un ambient carregat de misticisme i simbolisme. "Aquest és un espectacle que escau molt bé en una nit amb tant simbolisme com la de la Castanyada", ha destacat Cerdeira.

Audio file

A banda de l'espectacle, la plaça acollirà les tradicionals paradetes de venda de castanyes, gestionades per diverses escoles i entitats locals. La festa es tancarà abans de les 21 h per respectar els tradicionals sopars familiars de la Castanyada, seguint amb l'esperit de comunitat que envolta la festivitat. "Aquestes dates són un punt de trobada per recordar i compartir, i volem mantenir aquesta essència", ha assenyalat el regidor.

Audio file

En aquesta mateixa línia, l'entitat local Custus Ignis també organitzarà la seva pròpia celebració, que han titulat "Castaigniada", al Parc Municipal. Aquesta activitat, que començarà a partir de les 23 h, busca oferir una opció més festiva per a la joventut del municipi.