12/03/24

El cap de setmana del 13 i 14 d’abril, nova edició de La Portals

Aquesta prova no competitiva destaca pel seu recorregut de 62 quilòmetres i un desnivell de 1.500 metres. Els beneficis van destinats a l’associació sense ànim de lucre Asdent.

Image
Presentació de La Portals 2024

Acte de presentació de La Portals 2024 amb els organitzadors i alcaldes i regidors dels 7 municipis que hi participen

El cap de setmana del 13 i 14 d’abril, els amants del ciclisme tenen una nova oportunitat de participar en la tretzena edició de La Portals, una cursa de BTT que recorrerà l’entorn de Montserrat. 

Aquest matí ha tingut lloc la roda de premsa de presentació de l’edició d’enguany a la Casa de Cultura de Collbató. L’acte ha comptat amb l’assistència dels alcaldes, alcaldesses i regidors i regidores dels set municipis participants: Collbató, Esparreguera, Olesa, Monistrol, Castellbell i El Vilar, Marganell i El Bruc.

La cursa està organitzada pel club ciclista LaTaca i té lloc diumenge 14 d’abril. El recorregut és el clàssic, que passa per tots els portals d’entrada de la muntanya de Montserrat més Olesa, Esparreguera i Castellbell i el Vilar. Des de l’organització, Manel Mestre, ha destacat que aquesta edició incorpora novetats per fer el recorregut més dinàmic, com és el cas de corriols i single tracks que modifiquen el recorregut de la cursa i permeten que els ciclistes que repeteixen l’experiència trobin una nova proposta. 

Audio file

Un dels aspectes clau de La Portals és el seu objectiu solidari. Pepe Cuevas, soci fundador de La Portals va començar a col·laborar amb l'associació Asdent, que investiga la malaltia de Dent, una malaltia minoritària produïda per una mutació genètica. Aquest compromís segueix edició rera edició i ha ajudat a  visibilitzar i conscienciar sobre aquesta malaltia i recaptar fons per a la seva investigació. Eva Giménez, va crear l’associació Asdent arran que al seu fill se li diagnostiqués aquesta malaltia, “no puc més que agrair-vos el compromís de La Portals, gràcies a aquesta cursa s’ha visibilitat aquesta malaltia i en les 8 edicions que portem col·laborant hem aconseguit destinar més de 1.200.000 euros a l’Hospital de la Vall d’Hebron per a investigar per aquesta malaltia”.

Audio file

Olesa de Montserrat forma part de la cursa des de l’any 2017 i acull un dels 4 avituallaments del recorregut. L’alcalde d’Olesa i regidor d’Esports, Jordi Parent, destaca l’entorn idíl·lic per on passa la cita esportiva i la seva vessant solidària “aquesta és una cursa no competitiva que transcorre per tot el Parc Natural de Montserrat, passa per 7 municipis de 3 comarques diferents. L’entorn és privilegiat però a més s’afegeix que col·labora en una causa solidària per investigar una malaltia minoritària”. 

Audio file

Aquesta cursa és possible gràcies a la col·laboració dels centenars de voluntaris i voluntàries que cada any s'hi aboquen per a que aquesta cita esportiva sigui un èxit, com és el cas de la Unió Ciclista Olesana (UCO). 

La Portals és l’única cursa de ciclisme que travessa el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat i és oberta a tot tipus de bicicletes, des de les elèctriques fins a les de muntanya, amb l’única restricció de no permetre bicicletes de carretera.

Les inscripcions per a la Portals es van obrir a mitjan desembre però encara hi ha temps per apuntar-s’hi. El preu per participar és de 45 euros per als federats i 50 euros per als no federats. Per a més informació, es pot visitar la pàgina web oficial de la cursa: www.portals.cat.