L´ exalcalde Joan Rota fa balanç dels 30 anmyd d´Ajuntaments Democràtics
Qui va ser alcalde d'Olesa entre el maig del 2000 i el juny de 2007, Joan Rota i Ros, ha volgut recordar i remarcar la tasca que, al llarg dels 30 anys d'ajuntaments democràtics, han realitzat no només els diferents alcaldes i alcaldesses, sinó tots els regidors i regidores que han tingut en tots aquests anys els diferents consistoris. Aquest diumenge, 19 d'abril, farà trenta anys de la constitució del primer ajuntament democràtic.
Joan Rota i Ros, que abans de ser alcalde pel PSC va ser durant uns anys regidor de Cultura i Participació Ciutadana, recorda els primers anys de democràcia local com una època de motivació ciutadana i de transformació del municipi. I també ha volgut destacar la tasca de tots els regidors i regidores que van dedicar els seus esforços a l'ajuntament.
Joan Rota i Ros va assumir l'alcaldia el 27 de maig del 2000, després d'una rocambolesca operació del PSC arran la dimissió, el febrer del 2000, de qui era alcalde, Enric Térmens, per motius de salut. Davant la impossibilitat del número 2 de la llista socialista, l'actual Alcalde, Jaume Monné, d'assumir l'alcaldia per motius professionals, el partit va escollir Joan Rota per substituir Térmens. Com que havia anat de 6 a la llista electoral, però, primer havien de renunciar a assolir l'alcaldia els components socialistes que anaven abans. I l'aleshores número 3, Isabel Fernández, no ho va voler fer.
Per aquesta raó, Jaume Monné va haver d'assumir temporalment l'alcaldia per després propiciar la presentació d'una moció de censura contra ell mateix encapçalada per Joan Rota. La moció va guanyar i Joan Rota es va proclamar alcalde el 27 de maig del 2000. Ja a les eleccions del 2003, Joan Rota va aconseguir l'alcaldia novament com a cap de llista del PSC, tot i que va governar en minoria.
Precisament, segons Joan Rota, una de les seves prioritats inicials va ser obrir les mans a tots els grups per intentar crear un govern de concentració. Malauradament, no va tenir gaire bona resposta.
Un altre dels reptes que es va marcar, ha dit Rota, va ser l'aprovació del Pla Estratègic Local, en el que hi van participar 250 persones. De fet, Joan Rota creu que en els anys que va ser alcalde es van realitzar la majoria de projectes previstos al Pla Estratègic. Per això també creu adient que qualsevol modificació del Pla General inclogui també una revisió del Pla Estratègic.
Rota ha recordat que, quan va entrar com a alcalde, es va haver d'enfrontar a una difícil situació econòmica a l'ajuntament, que va obligar a aplicar un Pla de Sanejament.
Per tant, ha recordat, es van haver de fer esforços per seguir invertint en el poble, sobretot tenint en compte la necessitat d'incrementar serveis arran l'augment de la població a causa de l'ocupació del barri dels Closos.
L'exalcalde socialista ha explicat que va decidir entrar en política perquè considerava que podia aportar la seva experiència en l'àmbit sindical i associatiu per impulsar el teixit social a Olesa. De fet, en el seu primer mandat a l'Ajuntament va assumir la regidora de Cultura i Participació Ciutadana.
Joan Rota també considera que és just que els ajuntaments de la comarca demanin la Creu de Sant Jordi per a qui va ser alcalde d'Abrera en el primer mandat, Manuel López Lozano, que va rebre un tret que el va deixar en una cadira de rodes mentre feia de mediador en un conflicte sindical.
Aquest diumenge, 19 d'abril, es compliran 30 anys de la constitució dels primers ajuntaments democràtics.
(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta't al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk
Prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta informació sense citar la font.