16/07/21

L’Ajuntament insisteix en la necessitat que la ciutadania extremi les mesures contra la covid-19

El risc de rebrot continua sent molt alt a Olesa i al conjunt de Catalunya. Dijous van entrar en vigor noves mesures per intentar contenir l’augment de contagis.

Image
Infermera del Cap amb mesures de protecció i prevenció posant la vacuna a una senyora gran

L’Ajuntament d’Olesa fa una crida a la ciutadania per tal que extremi les mesures de protecció i prevenció de contagis per covid-19, davant l’alt nombre de casos en les dues darreres setmanes a tot Catalunya. Segons indica el portal Dadescovid.cat, el risc de rebrot a Olesa té una taxa de 1.033 (la mitjana de Catalunya és de 1.386) i la Rt és de 1,54. El percentatge de PCR positives és de 14,41%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 28 anys.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, del 8 al 14 de juliol es van realitzar 318 proves PCR, de les quals 47 van ser positives; i 168 tests d’antígens, dels quals 39 va resultar positius.

Des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que no hi ha cap persona d’Olesa ingressada al centre hospitalari. L’Ajuntament no rep dades d’altres hospitals catalans per detectar altres possibles ingressos de veïns i veïnes del municipi.   

Quant a les residències d'Olesa, segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, cinc són verdes i una és vermella, en aquest cas per dos treballadors i cinc residents positius, amb simptomatologia lleu.

Davant la situació generalitzada, des de l’Ajuntament s’insisteix en la necessitat que la ciutadania tingui màxima prudència i extremi les mesures bàsiques de prevenció de contagis: ús de la mascareta, rentat de mans, distància de seguretat, ventilació i reducció de la interacció social.

El toc de queda, entre les noves mesures contra la covid-19 vigents des del 15 de juliol

Amb la intenció de limitar la mobilitat i els contactes, sobretot en aquelles activitats socials que s’han vist que són més problemàtiques per l’incompliment de les mesures i recomanacions actuals, la Generalitat ha aprovat noves mesures per prevenir els contagis i l’impacte negatiu de la variant delta. Els canvis, en vigor des del 15 de juliol, substitueixen la normativa anterior i seran revisables en funció de la situació epidemiològica, assistencial i de cobertura vacunal de la població.

Els principals canvis respecte de les anteriors resolucions afecten l’horari de les activitats, l’accés a espais públics i les reunions socials, entre d’altres.

Podeu consultar totes les mesures a l’apartat Informació d’interès del web municipal.

D’altra banda, el govern català ha aprovat aplicar el toc de queda a Catalunya, als municipis amb més incidència de la covid-19, entre les 01.00 i les 06.00 h. Són 161 municipis catalans que han tingut una incidència covid superior als 400 casos per cada 100.000 habitants la darrera setmana. Per evitar un efecte crida, també s’hi ha afegit municipis que no compleixen aquest criteri, però que estan envoltats de poblacions amb toc de queda, com és el cas d’Olesa de Montserrat.

Continua la campanya de vacunació

El portal dadescovid.cat indica que 14.034 persones d’Olesa ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 10.648 persones la segona dosi. Es pot consultar al mateix portal el percentatge de vacunació a Olesa per col·lectius prioritzats. El 57,5% de la persones de més de 16 anys ja ha rebut la pauta completa.

A tot Catalunya, la campanya es desenvolupa de manera progressiva i esglaonada per franges d'edat, segons la disponibilitat de les dosis de la vacuna. Es pot demanar cita de vacunació al portal web Vacunacovidsalut.cat.