27/07/21

L’Ajuntament obre nous ajuts per la transformació digital i millora de la imatge i accessos dels establiments

El Consistori posa en marxa una nova línia de subvencions per fomentar l'activitat econòmica amb ajuts per a la transformació digital i per a la renovació i millora de la imatge i dels accessos dels establiments. El termini de presentació de sol·licituds és des del 28 de juliol fins al 17 d'agost.

Image
Façana de Cal Rapissa

Aquesta nova línia de subvencions per a la transformació digital i per a la renovació i millora de la imatge i desl accessos dels establiments situats a peu de carrer amb activitat comercial, de serveis personals i de restauració beneficiarà a qualsevol persona física o jurídica que desenvolupi una activitat comercial, de serveis personals o de restauració al municipi i que compleixi els requisits de la convocatòria.

S'estableixen dues línies de subvenció:

·         Línia 1: Subvencions per la transformació digital dels establiments amb activitat comercial, de serveis personals o de restauració al municipi.

·         Línia 2: Subvencions per a la renovació i millora de la imatge i dels accessos dels establiments amb activitat comercial, de serveis personals o de restauració al municipi.

L’import de la subvenció està supeditat al nombre de candidatures presentades i a la valoració obtinguda per cadascuna d’elles i fins a exhaurir la partida pressupostària. L’import mínim subvencionable serà de 500€ i l’import màxim subvencionable serà de 1.500€ per a la línia 1; i de 2.000€ per a la línia 2.

Es valoraran aspectes com la inversió realitzada, la finalitat de les actuacions, el manteniment de llocs de treball durant la pandèmia de la Covid-19 i la responsabilitat social de l’establiment.

El període d’execució de les actuacions comprèn des del 14 de març de 2020, data en que es va declarar l’estat d’alarma pel RD 463/2020, fins a la data de publicació de la convocatòria en el BOP. El termini de presentació de les sol·licituds és des del 28 de juliol fins al 17 d'agost.

Consulteu les bases, requisits i documentació a presentar als documents annexes.

Ajuts per a la creació, millora i ampliació d'espais físics de coworking

Amb l'actual context de crisi econòmica, l’Ajuntament d’Olesa considera prioritari promoure i donar suport econòmic a accions que siguin vies generadores d’ocupació al municipi. Aquesta nova línia de subvencions se suma al paquet d'ajuts per a la creació i millora d'espais de coworking a Olesa que es poden sol·licitar fins el proper 10 d'agost.

Els coworking són espais de trobada de persones emprenedores i/o empresàries amb l’objectiu d’establir networking i sinergies entre elles. Consisteix en l'arrendament d'oficines o espais a diferents professionals per al desenvolupament de la seva activitat, oferint juntament amb el lloguer dels espais, serveis addicionals, com entre d'altres, secretaria, neteja, reprografia, telèfon, internet ...L’utilitzen, fonamentalment, empreses amb base tecnològica i d’innovació, professionals independents i creatius i es poden establir diferents tarifes en funció de la periodicitat i l’ús.

Té dues línies de subvenció:

-Ajuts a la creació i posada en marxa d’espais físics de coworking: Podran ser beneficiaries les persones físiques o jurídiques que hagin iniciat o vulgui iniciar una activitat d’espai físic de coworking al municipi.

-Ajuts per a la millora o ampliació d’espais físics de coworking ja existents al municipi: Podran ser beneficiaries les persones físiques o jurídiques que ja estan constituïdes com a empreses de coworking i han realitzat o preveuen realitzar millores o ampliacions.
 L’import de la subvenció està supeditat al nombre de candidatures presentades que superin la valoració mínima exigida fins a exhaurir la partida pressupostària. En qualsevol cas, l’import màxim subvencionable serà de 10.000 € (no podrà superar el 50% del cost l’activitat subvencionable).

Es valoren aspectes com la inversió realitzada, la quantitat d’espais de treball oferts pel coworking, els serveis posats a disposició dels coworkers, les accions de dinamització del coworking i els llocs de treball creats.

El període d’execució de les actuacions comprèn des de l’1 de gener de 2021 fins a sis mesos a comptar des de la data en que es notifiqui la resolució de l’atorgament de la subvenció.

Podeu consultar tota la informació al detall, requisits i documentació a presentar en aquest enllaç.

  Per a qualsevol dubte es pot contactar amb el departament de Promoció Econòmica, ubicat a l’edifici municipal de Cal Rapissa (carrer Ample, 25) de forma presencial, per via telefònica al 937780050 (opció 3), o bé per correu electrònic, a través de l’adreça promocio@olesademontserrat.cat.  

Documents relacionats

Document
Requisits (234.19 KB)
Document