27/01/22

L’Ajuntament contracta a quatre persones a través del Programa Treball i Formació

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha incorporat a la plantilla a quatre persones en situació d’atur dins el Programa Treball i Formació. Durant un any, les incorporacions desenvoluparan la seva feina als departaments de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments, Participació Ciutadana i Medi Ambient. Paral·lelament, rebran formació per tenir més oportunitats d’inserció quan acabi l’experiència laboral.

Image
Operaris del Programa Treball i formació

El Programa Treball i Formació, subvencionat per el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball, té l’objectiu de dur a terme projectes de millora de l’ocupabilitat de les persones amb més dificultats per accedir al mercat de treball. En aquest sentit, porta diversos anys donant suport a persones del municipi que es troben en recerca de feina oferint una experiència laboral de 12 mesos de durada.

Dins aquesta iniciativa, el passat 30 de desembre de 2021 l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat va incorporar a la plantilla tres persones als departaments de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments i de Participació Ciutadana. Totes les persones que han participat en el procés de selecció per cobrir les vacants han estat derivades per la Oficina de Treball de Martorell. A aquesta convocatòria, els requisits de les persones participants han estat el perfil del Programa DONA (dones víctimes de violència de gènere i/o en situació d’atur) i majors de 45 anys. Tanmateix, aquest mes de febrer s’incorporarà la quarta persona contractada de la línia DONA dins del Departament de Medi Ambient.

El projecte es complementa amb la inclusió d’un mòdul de seixanta hores de formació transversal i un acompanyament personalitzat dels contractats per potenciar les seves habilitats comunicatives i millorar la competència en la recerca de feina. La finalitat és que quan la persona acabi l’experiència laboral pugui tenir més oportunitats d’inserció.

Amb la recent publicació de la convocatòria anticipada del Programa de Treball i Formació 2022, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat es troba preparant la sol·licitud corresponent per a poder contractar més persones en situació d’atur als propers mesos.