12/04/24

Arriba la segona edició del Jove Fest a Olesa de Montserrat

El dissabte 13 d'abril, Olesa de Montserrat es convertirà en l'escenari de la segona edició del Jove Fest, una jornada plena d'activitats culturals i artístiques pensades per i per als joves.

Image
Cartell del Jovefest 2024

Cartell del Jove Fest 2024.

Després de l'èxit de la primera edició, l'Ajuntament d'Olesa, a través del Departament de Joventut, ha preparat la segona edició del Jove Fest. Les activitats d'aquesta jornada estan destinades al jovent olesà i ha sortit de les necessitats i propostes recollides entre els mateixos joves. Enguany, amb un programa encara més ambiciós amb activitats gratuÏtes que promet omplir de vida els diferents espais del municipi.

Laia Montes, regidora de Joventut, valora la feina feta des de la Taula Jove, ja que "és un espai participatiu on totes les persones participants hi han pogut dir la seva. Per això, la regidoria està compromesa a potenciar la Taula Jove i a dotar-la de més autonomia i recursos".

Audio file

Estel Carbó, educadora de l'Espai Jove L'Escorxador, explica que "la proposta neix fruit de la necessitat dels joves de donar-se a conèixer i ser partícips de les activitats de la vila. Aquest any s'ha volgut fer un recull de totes les disciplines artístiques i crear una proposta d'oci cultural, saludable i educatiu".

Audio file

La jornada començarà a les 10 h al carrer dels Arbres amb la mostra d'artistes, on es podrà gaudir de diverses disciplines com il·lustració, tatuatges, serigrafies, dansa i cultura custom. Hi participaran els artistes Sara Samper, Punk Kustoms, Martí Alcón, Freebyrds, Martattoo, Isi Ocean, Biel Moreno, Jack's Oddities i Nix Scribbles.

A les 11.30 h, el Parc Municipal serà l'escenari d'una actuació de dansa K-pop a càrrec del grup Hikari, format per joves de 12 a 14 anys que prometen una actuació vibrant i plena d'energia.

A les 12 h, l'Auditori de la Casa de Cultura acollirà la presentació del documental "A les barricades", una obra del director local Sergi Busom que explora els esdeveniments de la batalla d'Urquinaona. A més, Busom donarà un avançament de la seva pel·lícula "Angelus Novus", en la qual ha comptat amb la participació d'actors i actrius d'Olesa.

El vermut musical prendrà el relleu a la Plaça de les Fonts a les 13 h, amb les actuacions del grup Estela, que oferirà un repertori de música pop, rock i soul, i Berklee Funk, per gaudir d'una estona de relaxament abans de dinar. Estela és un projecte que neix al Baix Llobregat de la necessitat d'exterioritzar vivències i inquietuds des d'un punt de vista feminista i amb la veu pròpia de l'Estela, l'autora i pal de paller del projecte.

El Cau d'Olesa serà l'encarregat de portar les barres dels diferents concerts que es faran al llarg del dia. Però a les 14.30 h, a la Plaça Nova serà s'hi celebrarà el dinar del 70è aniversari de l'entitat, una proposta que combina gastronomia i celebració, i que requereix inscripció prèvia a través del seu web.

Per tancar la jornada, de 16 a 18 h, la plaça Nova vibrarà amb el Tardeo Tecno, on els DJs Fasero i Drimmer de ReuJav Studio faran ballar al públic amb els millors ritmes electrònics.

Durant tot el dia, l'Espai Jove L'Escorxador tindrà muntada una carpa al carrer dels Arbres on s'oferirà assessorament i informació sobre l'espai. L'Ajuntament anima al jovent a participar de la Taula Jove per seguir teixint activitats com el Jove Fest.