17/06/23

Jordi Parent, investit nou alcalde d’Olesa de Montserrat

El candidat d’ERC ha estat escollit alcalde d’Olesa de Montserrat arran el pacte de govern de Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa. En el discurs d'investidura ha assegurat que el principal objectiu del nou govern és fer d'Olesa de Montserrat "un millor lloc on viure" i que el municipi esdevingui "un referent per a les ciutats que ens envolten".

Image
L'alcalde Jordi Parent rep la vara d'alcalde

Jordi Parent ha promès aquest dissabte el càrrec com a nou alcalde d'Olesa de Montserrat durant la sessió de constitució del nou Ajuntament d'Olesa del mandat 2023-2027. Davant d'un Auditori de la Casa de Cultura ple a vessar, en el seu primer discurs com alcalde Jordi Parent ha afirmat que "és un honor i una responsabilitat ser el màxim representant i servidor de la ciutadania d’Olesa de Montserrat”. També ha agraït a la secció d'ERC d'Olesa de Montserrat "l'esforç", a Bloc Olesà-CUP i Junts per Olesa la "capacitat d'entesa" a l'hora de fer un acord de govern i a la seva família el suport rebut. 

El nou alcalde d'Olesa ha assegurat a tots els càrrecs electes del consistori que en ell trobaran “un espai de diàleg, capacitat d’escolta i voluntat de col·laboració”. Per últim, també s'ha adreçat a la ciutadania i ha afirmat que “Olesa té reptes que ha d’afrontar i cal prendre decisions valentes, decidides, modernes i ambicioses. Volem caminar cap a un poble modern, amable, endreçat i net; un poble amb els serveis que la ciutadania necessita”. Jordi Parent també ha assegurat que, com a alcalde, té un propòsit: fer d’Olesa de Montserrat un lloc millor on viure i que el municipi esdevingui un referent i un exemple per a les ciutats que ens envolten.

Jordi Parent, nou alcalde d'Olesa de Montserrat.

Jordi Parent ha destacat que "el nostre compromís és aplicar polítiques que responguin a reptes socials, econòmics i ambientals dels nostres temps" a l'hora que promoure una "societat més justa i igualitària". Ha acabat el discurs apel·lant al civisme, la vida comunitària i a la millora constant de la convivència de tots els veïns i veïnes d'Olesa. També ha remarcat que "el nostre poble serà allò que nosaltres vulguem que sigui" i que "si entre tots ens esforcem en ser més amables, més empàtics, més cívics i més implicats en l'associacionisme i el dia a dia d'Olesa de Montserrat, el nostre municipi serà molt millor".

Aquest és el discurs d'investidura del nou alcalde, Jordi Parent:

Audio file

 

 

Presa de posessió de la nova corporació

Consistori del mandat 2023-2027.

L'Auditori de la Casa de Cultura ha estat l’escenari del Ple extraordinari celebrat aquest dissabte al migdia per celebrar la constitució del consistori per al mandat 2023-2027 i investir el nou alcalde. El Ple de constitució ha començat amb la constitució de la mesa d’edat, integrada pel regidor electe de més edat, Jordi Martínez, del Bloc Olesà-CUP, i el de menys edat, Ferran Cerderia, de Junts per Olesa. A l’hora de prendre possessió per constituir la mesa d’edat, Jordi Martínez ha optat per prometre el càrrec “per Olesa, per la República Catalana i per l’Estatut d’Autonomia” i hi ha afegit que “pel que fa a la Constitució espanyola prometo per imperatiu legal”. Ferran Cerdeira ha jurat per imperatiu legal “per treballar per una Olesa i una Catalunya sostenible, justa, pròspera i lliure”. 

Tot seguit, la resta de regidors i regidores de les set formacions que han obtingut representació al consistori han estat cridats pel Secretari municipal perjurar o prometre el càrrec.

En el presa de possessió dels regidors i les regidores del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Fernando Vicente, Lourdes Garcia i Zully Pérez han promès el càrrec; Montserrat Velasco l’ha jurat i Carlos Fernández i Cristian Mesa han promès “per imperatiu legal”.

Del Bloc Olesà-CUP, Marc Serradó, Laia Montes i Xavier Rota han promès “per Olesa, per la República catalana i per imperatiu legal”, mentre que Emma Duran i Ivan Carreira han promès “per Olesa i per imperatiu legal”.

En la mateixa línia, els quatre regidors d’ERC han promès el càrrec “per imperatiu legal”. Jordi Parent, Anna M. Valero i Raül Asensio han promès “per Olesa i per la República catalana”.

El regidor de Junts per Olesa, Domènec Paloma, ha optat per prometre “per la defensa d’Olesa, de Catalunya, del català i per imperatiu legal”. 

La regidora del Partit Popular, Jessica Fernández, ha jurat el càrrec. En el seu cas, el Secretari de la corporació ha fet la lectura de jurament o de promesa del càrrec en castellà per petició de la regidora.

El regidor d’Olesa Oberta-En Comú Podem, Samuel Rodríguez, ha promès el càrrec “per imperatiu legal” i Vanesa Carrasco, regidora de Ciutadans, ha jurat amb la fórmula “per Olesa, per Catalunya i per Espanya”. 

Tot seguit, s’han anunciat les candidatures a l’alcaldia, que han estat les de Fernando Vicente, del PSC; Jordi Parent, d’ERC, i Vanesa Carrasco, de Ciutadans. Carrasco ha afirmat que presentava candidatura a l’alcaldia per manifestar el seu rebuig al pacte de govern per aquest mandat, que creu ha "vulnerat els drets dels votants al no donar a conèixer els pactes preelectorals que hi havia sobre la taula i que no s’han informat a la ciutadania”. La regidora ha explicat que va estendre la mà al PSC per intentar formar un govern “de canvi real”. 

Un cop anunciades les candidatures a l’alcaldia, els vint-i-un regidors i regidores han votat de forma secreta: Jordi Parent ha obtingut 12 vots; Fernando Vicente, set; Vanesa Carrasco, un vot, i també hi ha hagut un vot en blanc. Aquest era el moment en què es proclamava Jordi Parent alcalde d’Olesa de Montserrat. 

Audio file

Un cop proclamat alcalde, Parent ha rebut el pin i la vara d'alcalde de la mà del fins ara batlle, Miquel Riera. tot seguit, ha donat pas a les intervencions dels diferents grups municipals. Vanessa Carrasco, de Ciutadans, ha felicitat l’alcalde i ha agraït a les persones que van confiar en la seva candidatura. Ha anunciat que continuarà aquest mandat en una oposició "forta i rigorosa, des del respecte a la constitució i els valors institucionals de la democràcia, el pluralisme, la llibertat i la justícia". 

Audio file

Des d’Olesa Oberta En Comú Podem, el regidor Samuel Rodríguez ha dit que, en comptes d'optar per un govern d’esquerra s’ha triat una opció “continuista i de polítiques de dretes”. Segons Rodríguez, Olesa Oberta aposta per polítiques “de canvi real”, com ara la descentralització administrativa de l’Ajuntament; "tornar la sobirania participativa i deixar de banda els processos consultius"; apostar per l’educació pública també fora de l’hora lectiva, i tendir a un urbanisme moderat "que sigui capaç de revertir els aspectes més lesius del POUM".

Audio file

També ha apel·lat a la lluita de la sanitat pública, a una transició energètica real i a polítiques en relació al feminisme i el col·lectiu LGTBIQ+.

Des del Partit Popular, Jessica Fernández s’ha mostrat "preocupada" pel nou govern i ha dit que espera que governi "per a tot el poble, per a totes les persones, afrontant els problemes que interessen els olesans, com el carril bici”.

Audio file

Des de Junts per Olesa, el regidor Domènec Paloma ha agraït el suport dels votants i ha assegurat que a l’Ajuntament "s'hi va a gestionar i a treballar, no a entrar en picabaralles partidistes i ideològiques”. Per justificar el pacte, Paloma ha dit que “a l’hora de pactar es fa pensant en el millor equip de persones possibles per gestionar l’Ajuntament” i ha assegurat que espera fer-ho “amb el suport dels 21 regidors i regidores”:

Audio file

El regidor de Bloc Olesà-CUP Jordi Martínez ha explicat que després “d’uns resultats electorals que no eren els esperats, amb seny i humilitat acceptem el missatge de la ciutadania”. Tot i la pèrdua de suports a les eleccions, Martínez ha assegurat que “en tot moment hem estat obligats a cercar pactes i teixir aliances sòlides” per tirar endavant el programa electoral al capdavant del govern municipal:

Audio file

El regidor Jordi Martínez també ha recordat que avui Parent era investit alcalde amb els vots del Bloc Olesà-CUP com a conseqüència del pacte de govern amb ERC i Junts per Olesa i que comportarà que serà alcalde durant dos anys, fins el juny de 2025. A partir d'aquí, serà el regidor del Bloc Olesà-CUP Marc Serradó qui ocuparà l'alcaldia d'Olesa de Montserrat, tal i com es recull al pacte de govern tripartit.

El regidor del PSC Fernando Vicente ha explicat que, com a força més votada a les passades eleccions municipals, van iniciar converses amb diferents formacions polítiques per arribar a acords, concretament amb Junts per Olesa i ERC. D’aquestes converses amb els republicans, Vicente ha dit que van començar tenint en compte la relació d’aquests darrers quatre anys i amb la voluntat d’aconseguir un govern municipal sense el Bloc Olesà.

Vicente ha destacat que Olesa té com a alcalde “el candidat de la tercera llista més votada i que el candidat de la segona llista més votada desapareix”, fent referència a que, després de dos anys d’alcaldia de Jordi Parent, aquesta passarà al número dos de la llista Bloc Olesà-CUP, Marc Serradó. Vicente ha criticat que des d’ERC es vulgui justificar que hi ha hagut canvi amb aquests nous lideratges i considera que el nou govern “aposta per perpetuar el model polític que premia els de sempre i deixa abandonats els barris”.

Fernando Vicente ha acabat el seu parlament destacant que “avui teniu l’alcaldia però no teniu el fet de ser l’opció preferida per governar Olesa de Montserrat” i ha anunciat una oposició "responsable, implacable i ferma".

Audio file

Per acabar el Ple de constitució de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, l’alcalde Jordi Parent ha fet el primer discurs del mandat, que ha posat punt i final a la roda d’intervencions i ha servit per finalitzar la primera sessió plenària del mandat 2023-2027.