21/02/24

L'Ajuntament d'Olesa emprèn noves iniciatives per combatre l'incivisme en l'esport local

L’Ajuntament mostra la seva preocupació davant l’augment dels comportaments incívics en els esdeveniments esportius i es compromet a promocionar un ambient esportiu sa, respectuós i inclusiu.

Image
Logotip de la campanya A la grada el respecte suma

Logotip de la campanya "A la grada, el respecte suma".

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat mostra la seva preocupació per l'augment dels actes incívics i manca de respecte en els esdeveniments esportius del municipi. El consistori, a través de la Regidoria d'Esports i en col·laboració amb entitats locals i supramunicipals, està preparant accions per la promoció de valors positius i el foment de la convivència ciutadana en els esdeveniments esportius.

El Departament d'Esports va iniciar el procés de crear un decàleg de valors per a l'esport d'Olesa de Montserrat. El document, que abordarà qüestions de respecte, tolerància i inclusió, s'està treballant en un grup motor format pel departament i representants de les entitats esportives locals. Un cop finalitzat es presentarà en el Consell d'Esports per a la seva aprovació i implementació. Jordi Parent, alcalde i regidor d'Esports, apunta que "les actes dels àrbitres mostren un augment important de comportaments incívics".

Audio file

Paral·lelament, el Consell Esportiu del Baix Llobregat també ha iniciat una campanya anomenada "A la Grada, el Respecte Suma", que busca conscienciar sobre aquesta qüestió en l'àmbit comarcal. Entre les mesures que es proposen en aquest projecte, el tutor de joc pot aturar l'esdeveniment durant un minut, en cas de detectar incivisme. Si l'aturada s'hagués de repetir un tercer cop, s'insta a suspendre l'acte. Per l'alcalde, "aquests límits es posen per regular uns actes que no haurien de succeir, protagonitzats per unes minories que no es comporten bé".

Audio file

Una de les iniciatives que van en aquesta línia i que se celebra cada any és el "Xut contra l'LGTBI-fòbia", organitzada pel Club de Futbol Sala Olesa. Enguany, l'activitat es va celebrar del cap de setmana passat abans del derbi entre l'Associació Esportiva Daina-Isard i el Futbol Sala Olesa. Aquest acte busca assegurar els drets dels esportistes i promoure la igualtat i la inclusió en l'àmbit esportiu. En aquest sentit, Parent expressa que "haver de celebrar aquests actes, posa de manifest que els drets de les persones encara no estan totalment garantits".

Audio file

Amb aquestes mesures, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat es compromet a promocionar un ambient esportiu sa, respectuós i inclusiu. Noves iniciatives que busquen crear consciència col·lectiva sobre la importància del respecte, la diversitat i els valors positius en l'àmbit esportiu local.