23/04/23

Gran Diada de Sant Jordi a Olesa de Montserrat

Centenars d'olesans i d'olesanes han sortit al carrer i han visitat les paradetes de llibres, roses, manualitats, signatura de llibres, etc. També ha tingut molt bona participació el lliurament del 31è Premi Sant Jordi i els Tastets Musicals.

Image
31è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil.

Una multitud d'olesans i d'olesanes han sortit avui al carrer per celebrar la Diada de Sant Jordi a Olesa de Montserrat. Durant tot el dia, els protagonistes han estat els llibres, les roses, les paradetes d'artesania i tallers infantils de la Fira de Sant Jordi instal·lada al carrer de Salvador Casas, la plaça de Fèlix Figueras i Aragay i el Parc Municipal. En aquesta zona, al matí, els infants han gaudit de jocs infantils i al migdia Òmnium Cultural i l'Escola Municipal de Música han organitzat un vermut musical amb actuacions de dos combos de l'escola i lectura de poemes. 

Fira de Sant Jordi 2023.Fira de Sant Jordi 2023 al Parc Municipal.

A la tarda, els infants i els joves han estat els protagonistes durant el lliurament de premis del 31è certamen literari Sant Jordi. També s'ha instal·lat el Punt Lila feminista i LGTBIQ+ de 17 h a 20 h.  A les 18 h l'Associació de Persones amb Capacitats Diverses - Cecscat ha organitzat a l'Auditori de la Casa de Cultura una lectura de textos de Xavier Amorós, Jaume Vidal i Alcover i Pau Casals. Per acabar la jornada, un any més s'han fet Tastets Musicals a la zona de de Cal Mané del Parc Municipal. 

Diada de Sant Jordi 2023. Tastets Musicals.

L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Miquel Riera, ha fet una valoració molt positiva de la diada de Sant Jordi d’enguany, sobretot perquè ha estat una jornada molt concorreguda i moltíssima gent ha participat de les activitats programades. 

Entrega del 31è Premi Sant Jordi infantil i juvenil de conte i narració breu en català 2023

Un dels protagonistes de la diada de Sant Jordi és l'alumnat de les diferents escoles i instituts d'Olesa participants en el 31è Premi Sant Jordi infantil i juvenil de conte i narració breu en català, del qual aquesta tarda s'ha fet el lliurament de guardons. En total, enguany hi ha participat un total de 84 obres, que havien estat prèviament seleccionades pels diferents centres educatius. El lliurament de guardons s'ha celebrat amb la presència de desenes de famílies olesanes a l'escenari del Parc Municipal. 

Els guanyadors i les guanyadores de les diferents categories han rebut de mans de la regidora d'Ensenyament, Lourdes Vallès, un trofeu i un val per a un lot de llibres. Tots els i les finalistes també ha rebut un detall i un diploma acreditatiu. Durant l'acte de lliurament, Vallès ha enconratjat l'alumnat a seguir apostant per la lectura i l'escriptura.

El lliurament ha començat amb l'entrega de les publicacions els premiats i les premiades de l'any passat: Laia Valencia Rivera, Blanca Cumplido Jiménez, Laia Mill Domènech i Bernat Solsona.

31è Premi Sant Jordi infantil i juvenil. Guanyadors/es 2022.

Com és habitual, el premi Sant Jordi s'ha dividit en diferents categories. A la categoria A d'estil poesia visual, per alumnat de 1r i 2n d'Educació de Primària, la guanyadora ha estat per a Cristina Mayoral Torres per l'obra "El cargol". 

31è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil.

 

A la categoria B, per alumnat de 3r i 4t d'Educació Primària en estil poesia, el premi ha estat per Maëlys López Labède per l'obra "Un llop enquiet". 

31è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil.

A la categoria C, per alumnat de 5è i 6è d'Educació Primària en estil còmic, el guanyador ha estat Enric Térmens Mantero per l'obra "Can Llimona". 

31è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil.

A la categoria D de narrativa i poesia, per l'alumnat de 1r i 2n d'ESO, el premi de poesia ha quedat desert segons els criteris d'avaluació del jurat i tenint en compte els requisits del certamen. Pel que fa al premi de narrativa el guanyador ha estat Biel Gomila Creus per "Bessons idèntics". 

31è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil.

A la categoria E d'estil narrativa i relat breu, per alumnat de 3r i 4t d'ESO, el premi de narrativa l'ha aconseguit Jesús Alonso Álvarez per "Les golfes de l'avi" i el premi de relat breu l'ha aconseguit Joan Marc Soler Crespo per "Compàs en quatre temps".

31è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil.

 

31è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil.

La regidora d'Ensenyament d'Olesa, Lourdes Vallès, ha agraït la col·laboració de totes les escoles i instituts i ha encoratjat els nens i nenes a seguir apostant per la lectura i l'escriptura. Després del lliurament de premis, cap a les 18 h, Ambauka han ofert  l'espectacle musical i d'animació "De cap per avall".