22/02/21

El risc de rebrot i velocitat de transmissió de la covid-19 ha baixat a Olesa respecte a la setmana anterior però continua sent alt

El risc de rebrot a Olesa continua sent alt però ha disminuït respecte la darrera setmana que es va situar en un pic de 697 i ara ha baixat a 515. Al conjunt de Catalunya el risc de rebrot és més baix i se situa en 263. Pel que fa al nivell de transmissió, a Olesa ha passat de 1,83 a 1,08; mentre que a Catalunya és del 0,95.

Image
Gràfica de l'evolució de la tendència del risc de rebrot a Olesa fins al 18 de febrer de 2021

El portal dadescovid.cat indica que la taxa de risc de rebrot per covid-19 a Olesa ha baixat respecte la darrera setmana en que es va situar en el pic més alt degut al brot de positius per covid-19 que va afectar alumnes i membres del professorat de l’institut Daniel Blanxart. Aquests grups ja estan en fase de control ja que els darrers tests efectuats han donat negatiu. L’índex de la taxa de risc de rebrot a Olesa és de 515 (la setmana anterior es va situar en 697) i l’anomenada Rt (velocitat de transmissió) ha passat a ser de 1,08 és a dir, de cada 10 persones positives se n’infecten 10. El percentatge de PCR positives és del 5,37%, i la mitjana d’edat de les persones infectades és de 42 anys.

El portal també indica que 860 persones ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19, i 573 persones la segona dosi. Des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania que extremi encara més les mesures bàsiques de protecció (distància, mans, mascareta i ventilació) i redueixi el màxim possible la interacció social.

Segons les dades facilitades pel CAP Olesa, del 10 al 18 de febrer, el CAP va realitzar 666 PCR, de les quals 18 van ser positives; i 102 tests d’antígens (molt més ràpids), dels quals 27 van ser positius. Des que va assumir la realització de les proves PCR, el passat 11 de maig, el CAP ha realitzat ja 9.958 PCR, i des del 2 de novembre, 3.170 tests d’antígens.  

Des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament que hi ha dues persones d’Olesa ingressades i 1 més en aïllament.  

Quant a les residències d'Olesa, i segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, totes sis continuen sent verdes (és a dir, no tenen cap positiu). A més, es continuen fent cribratges setmanals al personal de les residències, alternant PCR i tests d’antígens.

Pel que fa a les escoles i instituts del municipi, a data d’avui hi ha 18 grups confinats. Hi ha algun cas esporàdic en algun centre i el brot que es va detectar a l’Institut Daniel Blanxart està en fase de control ja que els darrers tests efectuats divendres passat a les classes de Formació Professional han donat tots negatiu. S’han realitzat fins ara més de 700 tests en aquest brot.

Respecte a la jornada electoral del passat 14 de febrer, no hi ha haver incidències importants i cal destacar la bona col·laboració ciutadana que hi va haver per a la realització dels tests entre les persones que van formar part de les meses electorals.

Les dades sobre la incidència de la pandèmia a tots els municipis de Catalunya es poden consultar al portal web www.dadescovid.cat; i la situació a les escoles  a http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/tracacovid/dades-covid19-centres/#/

El Procicat manté les restriccions però obre les extraescolars a infantil i primària  

El PROCICAT ha aprovat una certa flexibilització, molt limitada, de les restriccions a partir d’avui dilluns i fins el 28 de febrer. Les extraescolars es reprenen a partir d'avui per a infantil i primària i es permet el lleure d'esplais i agrupaments amb nens fins als 12 anys:

·         Poden tornar les activitats extraescolars i l'esport escolar, però només a infantil i primària, amb un màxim de 6 nens, i de més si són tots del mateix grup bombolla. Pel que fa a la resta de grups d'edat, només estan autoritzades les que es fan dins del grup bombolla als centres escolars, com passava fins ara.

·         Els caus, esplais i agrupaments escoltes també es poden reprendre.

·         Els consells esportius - que inclouen l'esport escolar - podran fer els entrenaments habituals i no limitats, com fins ara. S'equipara l'esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses.