15/06/23

Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa arriben a un acord per governar l'Ajuntament d'Olesa els propers quatre anys

L’alcaldia es repartirà en períodes de dos anys entre els grups municipals d’ERC i Bloc Olesà-CUP. Els primers dos anys de mandat, fins el juny de 2025, exercirà d’alcalde el cap de llista d’ERC, Jordi Parent, i els dos darrers anys ho serà el número 2 de la llista del Bloc Olesà-CUP Marc Serradó.

Image
Els caps de llista d'ERC, Bloc Olesà-CUP i Junts per Olesa, anunciant el pacte de govern.

Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa han arribat a un acord per governar en tripartit i amb la majoria absoluta dels seus 12 regidors i regidores l’Ajuntament d’Olesa els propers quatre anys. Segons l’acord al qual han arribat i que han anunciat aquest dijous al vespre, l’alcaldia es repartirà en períodes de dos anys entre els grups municipals d’ERC i Bloc Olesà-CUP. Els primers dos anys de mandat, fins el juny de 2025, exercirà d’alcalde el cap de llista d’ERC, Jordi Parent, i els dos darrers anys ho serà el número 2 de la llista del Bloc Olesà-CUP Marc Serradó.

Els caps de llista de les tres formacions, Jordi Parent (ERC), Jordi Martínez (Bloc Olesà-CUP) i Domènec Paloma (Junts per Olesa) han estat els encarregats d’anunciar l’acord de govern a l’edifici de Cal Rapissa. Acompanyats per membres de les tres forces polítiques, entre els quals els dotze regidors i regidores que conformaran el proper govern municipal, Parent, Martínez i Paloma han destacat que la bona entesa i les coincidències programàtiques entre les tres formacions i entre les persones escollides com a càrrecs electes han estat cabdals per tirar endavant l’acord que s’ha gestat en les darreres dues setmanes. 

En el comunicat conjunt que ha llegit el cap de llista del Bloc Olesà-CUP, Jordi Martínez, i a més del repartiment de l’alcaldia entre ERC i el Bloc Olesà-CUP, s’ha anunciat que les tinences d’alcaldia es repartiran entre totes tres formacions seguint el principi de proporcionalitat amb els resultats electorals i que no hi haurà càrrecs de confiança durant el mandat.

Un dels acords destacats del pacte és la creació d’una Regidoria d’Aigua i Energia “que posi al centre la transició energètica i la gestió sostenible i eficient de recursos durant el proper mandat”.

A més, les tres formacions avancen que estan treballant en la redacció d’un programa conjunt “que reculli de manera clara les línies principals dels programes dels tres grups” i que serveixi per elaborar un Pla d’Acció Municipal “que vetlli pels interessos de la ciutadania d’Olesa de Montserrat”.

Aquest és el comunicat. 

Comunicat conjunt de Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa d'acord de govern per al mandat 2023-2027

El cap de files del Bloc Olesà-CUP, Jordi Martínez, ha aclarit també que tant ell personalment com el conjunt del seu partit han pensat que “mirant al futur, era millor que Marc Serradó assumís l’alcaldia” un cop hagin passat els dos anys inicials d’ERC. Segons Martínez, “l’important és formar equips de persones compromeses i preparades”.

Audio file

Domènec Paloma, cap de llista de Junts per Olesa, ha explicat que el seu partit va entrar en les negociacions un cop Bloc Olesà-CUP i ERC ja havien tancat pràcticament l’acord inicial, sent “conseqüents” amb la feina realitzada durant l’actual mandat en què han governat amb el Bloc Olesà. Per a Paloma, s’ha fet “un bon pacte, amb molts coincidències programàtiques i podem fer molt bona feina”.

Audio file

El cap de llista d’ERC i proper alcalde d’Olesa, Jordi Parent, per la seva banda, ha defensat que aquest pacte “fruït de la bona entesa i voluntat dels tres partits” propicia un canvi de lideratge “que és el que demanava la ciutadania”. Segons Parent, si bé ERC també va escoltar la proposta del PSC, força més votada a les eleccions, “la bona entesa amb el Bloc-CUP i Junts per Olesa i la trajectòria dels darrers quatre anys” dirigien cap al pacte que han fet ara. Jordi Parent ha exemplificat el canvi recordant que el 75% dels electes de les tres formacions “mai han ocupat càrrecs de govern fins ara”.

Audio file

Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa han defensat la legitimitat del pacte de govern tot recordant que històricament no sempre passa que la llista més votada en un municipi sigui qui governa i que la suma dels vots de les tres forces és pràcticament el 50% dels vots emesos a les eleccions municipals.

Tot i que les tres formacions ja han parlat de les  persones que ocuparan les diferents regidories, no serà fins després del Ple de constitució del nou Ajuntament, el proper dissabte 17 de juny a les 12 h, que es farà públic i s’aprovarà el nou cartipàs. El que sí han anunciat és que es designarà a una persona com a portaveu del govern tripartit. 

Quant a la relació amb la resta de forces polítiques que conformaran el consistori olesa a partir del 17 de juny, el futur alcalde, Jordi Parent, ha assegurat que “serem un govern de mà estesa perquè puguin col·laborar en aquest projecte, que el vol és millor la vida dels olesans i les olesanes i fer una Olesa millor”.

El nou govern municipal estarà integrat per les següents persones:

Bloc Olesà-CUP: Jordi Martínez, Marc Serradó, Laia Montes, Emma Duran, Ivan Carreira i Xavier Rota.

ERC: Jordi Parent, Anna Valero, Raül Asensio i Santi Gallardo.

Junts per Olesa: Domènec Paloma i Ferran Cerdeira.

Equip de govern del mandat 2023-2027 integrat per Bloc Olesà-CUP, ERC i Junts per Olesa