22/06/22

L'Ajuntament d'Olesa obre convocatòria de subvencions a la rehabilitació d'habitatges

Les sol·licituds es poden presentar des d'avui i fins al 20 de setembre. Les subvencions concedides s’hauran de destinar a finançar actuacions de rehabilitació executades des de l’1 de gener de 2021 fins el 15 d’abril de 2023.

Image
Carrer coscoll amb pisos antics

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha obert la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació d’edificis, d’habitatges i d’equipaments d’ús residencial. Els ajuts econòmics es podran destinar a a finançar actuacions de rehabilitació executades des de l’1 de gener de 2021 fins el 15 d’abril de 2023. En total, l'Ajuntament d'Olesa destina a aquests ajjuts una partida de 100.000 €.

En la sol·licitud es poden incloure les següents actuacions de rehabilitació:

  • La rehabilitació de façanes (només amb millora energètica de l’envolupant) d’edificis i d’habitatges.
  • La rehabilitació de cobertes (només amb millora energètica de l’envolupant) d’edificis i d’habitatges.
  • La rehabilitació d’elements estructurals d’edificis i d’habitatges.
  • Les obres de millora de les instal·lacions:
    • En edificis plurifamiliars, les obres de millora de les instal·lacions comunitàries (xarxa de sanejament, muntants d’aigua, elèctrics, gas i de telecomunicacions, així com la instal·lació de noves tecnologies).
    • En habitatges unifamiliars, les obres de millora de la xarxa horitzontal de sanejament soterrada i les escomeses d’aigua, llum, gas i clavegueram.
  • Les obres d’instal·lació de millora de l’eficiència energètica (substitució tancaments exteriors, calderes tipus biomassa o pellet, plaques solars, aerotèrmia... ). Per a habitatges en edificis plurifamiliars amb afectació a elements comuns, caldrà que el consentiment de la comunitat estigui formalitzat.
  • En edificis plurifamiliars, la millora de l’accessibilitat tant per accedir a l’edifici com per la mobilitat interior (instal·lació d’ascensors, creació de rampes d’accés, instal·lació de plataformes salva escales en els trams de comunicació entre l’accés del carrer i el vestíbul de l’ascensor). En habitatges unifamiliars, la creació de rampes d’accés a l’habitatge, la instal·lació d’ascensor o, en el seu defecte, la instal·lació de sistema individual de cadira salva escales.
  • Les obres de millores d’accessibilitat en les cambres higièniques dels habitatges (substitució de banyeres a plat de dutxa i ampliació de la porta d’accés a la cambra higiènica per assolir un pas lliure mínim de 80cm., així com les obres complementàries per poder realitzar aquestes adaptacions).
  • Els honoraris tècnics per a la redacció dels estudis energètics, redacció d’informes de la ITE i dels diferents projectes o documentació tècnica necessaris per a la realització de les diferents accions previstes en aquests ajuts.

No es consideren obres/actuacions subvencionables les següents:

  • Les actuacions que representin el buidat estructural o l’enderroc de les façanes.
  • La rehabilitació integral d’habitatges o d’edificis d’ús residencial destinats a la venda.

Les sol·licituds es poden presentar a partir d'avui i fins el 20 de setembre de 2022, per diferents vies:

  • Telemàticament (amb idCat mòbil o certificat digital) a través de l'apartat Tràmits de la Seu electrònica del web municipal. Cal seleccionar el tràmit Instància Genèrica. 
  • Presencialment al Registre general de l’Ajuntament amb tota la documentació original, demanant cita prèvia al telèfon 93 778 00 50 o bé a través del portal de cita prèvia.

Podeu consultar les bases de la convocatòria de subvencions i descarregar els formularis i documentació requerida als documents adjunts.