21/09/21

L'Ajuntament d'Olesa instal·larà nou mobiliari urbà al carrer de Pep Ventura

A requeriment de Ferrocarrils de la Generalitat i per motius de seguretat, el Departament de Gestió de l'Espai Públic instal·laran pilones i bancs en un tram de vorera.

Image
Cotxes aparcats a la vorera de les mampares de separació de les vies

És previst que la setmana vinent el Departament de Gestió de l'Espai Públic de l'Ajuntament d'Olesa engegui els treballs per instal·lar pilones flexibles i bancs i cadires de fusta al carrer de Pep Ventura. A banda de l'objectiu de generar noves zones d'estada, l'actuació es fa a requeriment de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, donats els incidents registrats en els darrers anys pel fet que molts conductors estacionen els seus vehicles damunt la vorera, de vegades malmetent la tanca que separa el vial amb la via del tren i, per tant, comprometent la seguretat de la ciutadania i les persones usuàries del tren.

Davant aquesta situació, Ferrocarrils de la Generalitat ha demanat a l'Ajuntament que prohibeixi l'estacionament de vehicles a la vorera i alhori generi zones d'estada per a la ciutadania. Per fer-ho possible, s'instal·laran les pilones, que seran flexibles de polietilè negre, així com bancs i cadires.

Aquesta és una actuació que, a més a més, està dins del conjunt de treballs engegats per adequar i millorar els itineraris saludables del projecte Voltem Olesa. L'emplaçament de l'actuació forma part del recorregut de l'itinerari pel barri de l'Eixample, actualment implementat. De fet l'actuació és una proposta de millora del projecte inicial, impulsat pel Departament de Salut Pública de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat.