14/05/21

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat respon a la GAIP sobre les resolucions a les denúncies interposades per Moviment Veïnal.

La transparència és un eix vertebrador del nostre Ajuntament però sempre ha d’estar al servei de l'interès general.

Image
Façana de l'Ajuntament

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha rebut les dues resolucions (363/2021 i 365/2021) de la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) en les quals resolen les dues denúncies interposades per Moviment Veïnal en les quals reclamaven l’informe mediambiental que sobre el POUM d’Olesa de Montserrat ha elaborat la Generalitat de Catalunya així com un seguit de documentació relacionada amb el pla d’urbanització de Cal Candi.

Pel que fa a la resposta que s’ha fet arribar a la GAIP i que ja s’havia comunicat abans a Moviment Veïnal, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat vol manifestar el següent:

1. L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat practica un model d’informació i comunicació pública apel·lant a la màxima transparència. De fet, l’Ajuntament ha estat reconegut recentment per setè any consecutiu amb el 100% del Segell Infoparticipa de qualitat i transparència de la comunicació pública local, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona i en el qual s’analitzen les webs i portals de transparència de les administracions públiques. De 947 municipis que té Catalunya, només 31 tenen aquest reconeixement del 100%.

2. En relació a la resolució 363/2021 de la GAIP: l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha respost que l’informe mediambiental sobre el POUM d’Olesa de Montserrat emès per la Generalitat de Catalunya ha estat lliurat ja a Moviment Veïnal. El consistori vol aclarir que s’ha lliurat quan el tràmit d’aprovació provisional del POUM ha finalitzat i atenent els següents motius:

  • L’informe mediambiental conté informació sensible i privilegiada que calia preservar fins que s’acabés amb tota la tramitació administrativa del POUM. De fet, aquest informe és només un del conjunt d’informes sectorials preceptius i necessaris que s’han d’incloure per a la correcta tramitació del POUM.
  • A hores d’ara, tots aquests informes ja han estat revisats per l’equip redactor del POUM i els tècnics municipals que, de fet, han incorporat al text del POUM aprovat inicialment, generant una proposta que serà la que es sotmetrà a l’aprovació provisional del ple municipal.
  • La tramitació del POUM per a l’aprovació provisional ja es troba a la fase final i, de fet, ja s’ha convocat la Comissió informativa d’urbanisme per aquest 20 de maig on s’inclou l’expedient del POUM així com el Consell Assessor Urbanístic que es reunirà el 17 de maig. Convocats els òrgans col·legiats pertinents en matèria d’urbanisme, l’expedient del POUM es sotmetrà a l’aprovació provisional al ple ordinari d’aquest mes de maig. Per tant, havent avançat en la tramitació de l’expedient, preservada la seguretat jurídica i l’interès general, s’eleva a aprovació plenària alhora que es posa a l’abast de la ciutadania, i ara sí que és viable fer arribar l’informe mediambiental a Moviment Veïnal.

3. En relació a la resolució 365/2021 de la GAIP: l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha actuat des de la màxima transparència posant a disposició de Moviment Veïnal la consulta de tota la documentació que consta als expedients municipals, relacionada amb el desenvolupament de la urbanització del sector. Aquesta ha estat la resposta del consistori tant ara a la GAIP com anteriorment a l’entitat reclamant. A dia d’avui, Moviment Veïnal encara no ha consultat l’expedient.