14/02/22

L’Ajuntament d’Olesa inicia les obres d’arranjament de diferents camins urbans

L’actuació contempla la construcció d’un nou camí urbà que enllaçarà el barri de Sant Bernat i el barri de Les Planes, i també la rehabilitació del camí urbà de la riera d'Oromir; completant una part de l'itinerari de l'Anella Verda. Des del departament de Gestió de l’Espai i Equipaments de l'Ajuntament d'Olesa també inicien la remodelació de voreres de diferents barris.

Image
Connexió Barri St. Bernat amb les Planes

Aquest dijous comencen les obres per a arranjar més camins urbans de l’itinerari de l’Anella Verda. Concretament el camí urbà que connectarà el barri de Sant Bernat amb el barri de Les Planes. Aquest és un traçat necessari, ja que fins ara no hi havia una bona comunicació per a vianants. El carrer de Ripollès, al tram entre els carrers de Berguedà i de Montsià, no té vorera i no és prou ample per poder construir la vorera. La construcció d'aquest camí facilitarà el pas de vianants entre el carrer de Ripollès i de Montsià, millorant el desnivell i fent un paviment adequat per a poder caminar amb comoditat i seguretat.

Un altre de les actuacions d’arranjament de camins urbans que contempla fer l’Ajuntament d’Olesa dins de l’itinerari de l’Anella Verda, és el camí de la riera d'Oromir. Aquest traçat ja està fet, però el paviment es troba en mal estat i a la mínima que plou es fan forats que compliquen l’accés. En aquest camí s’arranjarà una gran rampa de 20 metres que anirà des del Club de Tir amb Arc fins el carrer de Conflent. Actualment aquest rampa de formigó estava molt malmesa i representava un perill degut a que el vianant podria ensopegar i caure. Amb aquesta rehabilitació es millorarà el ferm i per tant de l'accessibilitat adaptant-se als criteris òptims definits a la normativa actual. 

Aquestes millores ja es recollir en el projecte Voltem Olesa projectat pel despatx d'arquitectes RGA Arquitectura al 2012. El projecte contempla fer diferents rutes en l’entorn urbà que promoguin l’activitat física i altres conductes saludables entre la població, així com la seva connexió amb el medi natural.

Arranjament de voreres

D’altres actuacions previstes des del departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments de l’Ajuntament és l’arranjament, construcció i ampliació de voreres de diferents carrers.

Cada barri es va desenvolupar en un moment diferent i amb normatives diferents, per això hi ha voreres que s’han d’ampliar ja que són massa estretes, voreres pendents d’urbanitzar per part del propietari de la finca; o d’altres que tenen la urbanització de la vorera a mitges i on només queda col·locar el paviment de panot.

Les actuacions que es duran a terme als diferents carrers son les següents:

A partir d’aquest dijous s’iniciarà l’arranjament de voreres al carrer de la Creu de Saba,  es posarà l’acabat de panot i s’arranjaran els dos passos de vianants que hi ha amb la cruïlla del carrer de Pompeu Fabra. També es faran actuacions al carrer del Bon Aire, adaptant el pas de vianants.

La propera setmana continuaran els treballs d’arranjament i millorar al carrer de Pompeu Fabra, amb l’ampliació de la vorera i adaptació de passos de vianant i del carrer del Bon Viure, on també s’adaptarà el pas de vianants i es col·locarà panot on no hi ha paviment.

Les properes actuacions previstes són al carrer de Colom, de Barcelona, de Metge Carreras, de Priorat, d’Anoia i de la Terra Alta.

Podeu consultar al detall als plànols adjunts el traçat de connexió del barri de Sant Bernat i Les Planes i el traçat del riera d'Oromir.

Documents relacionats