16/02/21

L'Ajuntament continua amb les actuacions de conservació i manteniment mensuals als barris

El personal del departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments compagina aquestes actuacions amb les 2.000 incidències que es registren de mitjana anualment, i amb tasques relacionades amb la gestió de la pandèmia, com ara la desinfecció de mobiliari urbà i jocs de les escoles a diari,  i els parcs infantils de forma setmanal.

Image
Feines de jardineria als espais verds d'Olesa de Montserrat

El departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments de l’Ajuntament d’Olesa continua aquest 2021 amb les actuacions  de conservació i manteniment programades als diferents barris del municipi. Els treballs han començat pel barri del Poble Sec i durant aquest mes de febrer es continuarà amb el de Sant Bernat. El personal del departament compagina aquestes actuacions amb les 2.000 incidències que es registren de mitjana anualment, i amb tasques relacionades amb la gestió de la pandèmia, com ara la desinfecció de mobiliari urbà i jocs de les escoles a diari,  i els parcs infantils de forma setmanal.

Les rotacions d’actuacions per barris són mensuals i els treballs es planifiquen després d’una reunió amb les corresponents entitats veïnals, per tal de recollir necessitats i mancances. El cap del departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments, Miquel Carreño, ha destacat que també es fan “actuacions constants de manteniment als barris, com per exemple la campanya de poda, que encara continua, o els treballs que s’han fet recentment dins del Pla de manteniment de l’enllumenat públic als barris de Poble Sec i el Casc Antic”.

Al barri del Poble Sec s’han iniciat i planificat gairebé una vintena d’actuacions que s’allargaran durant el mes de febrer, concretament 14 a la via pública i quatre dins el local de l’associació. En via pública, els treballs es centren en manteniment del clavegueram, neteja d’embornals, manteniment de voreres i asfaltat o manteniment de mobiliari urbà.

Els treballs s’alternaran amb els que es programin al barri de Sant Bernat, on s’espera tenir en breu la reunió amb l’associació de veïns. Després, la previsió és continuar a l’Eixample, La Central, Ribes Blaves, Sant Pere de les Llumbreres, La Flora, el Nucli Antic, el Collet de Sant Joan, la Balconada, Oasis i Els Closos. Miquel Carreño ha remarcat que “les reunions amb les entitats veïnals són molt útils a l’hora de programar aquestes actuacions, ja que es recullen totes les necessitats que detecten, tant de conservació del barri com d’altres que no es poden fer en aquests treballs de manteniment, ja que són projectes d’obres”.

Paral·lelament a aquestes actuacions, el departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments dona resposta a les incidències que van sorgint en la via pública. Segons Miquel Carreño, durant l’any 2020 es van registrar un total de 2.000 incidències, en les quals s’actua prioritzant en funció de la urgència.

El departament de Gestió de l’Espai Públic i Equipaments de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat està format per 30 persones, entre els membres de les unitats operatives així com la part tècnica i administrativa. Hi ha unitats operatives d’electricitat i fontaneria, enllumenat públic, fusteria, obres i serveis, jardineria i pintura. També es treballa en la logística de l’organització d’activitats, que arran la pandèmia necessita de més temps d’organització i de més personal, per tots els controls d’aforament, neteja i desinfecció que són necessaris.