01/02/24

Nous tallers gratuïts per a joves d'entre 12 i 35 anys a l'Escorxador

En els  mesos de febrer, març i abril, el Departament de Joventut ofereix activitats esportives, artístiques, culturals i d’oci per a tots els gustos a l'Espai Jove de L'Escorxador.

Image
Participants a l'Estiu Jove a l'Escorxador amb una exposició

Joves assisteixen a un taller formatiu a l'Espai Jove de L'Escorxador.

L’edifici juvenil de l’Escorxador, l’espai polivalent dedicat als i les joves del municipi, presenta noves propostes per al jovent amb diferents temàtiques al llarg de la setmana. Tots aquests tallers i activitats han sigut proposat pels i les joves a la Taula Jove, a través de les xarxes socials o mitjançant enquestes al portal Participa Olesa de Montserrat.

Dilluns és el dia de l’esport, i es farà voleibol femení, en col·laboració amb el Projecte JESA. Serà a L’Escorxador de 18.00 h a 19.15 h.  També es farà el taller gratuït de defensa personal de 19.15 h a 20.30 h. Dinamitzat per Pauline Bachmann, el taller ensenya un conjunt de tècniques encaminades a impedir agressions.

Dimarts, es programen activitats d’art, amb el taller creatiu. Aquesta és una activitat gratuïta que, a part de la creativitat,  també treballarà la salut mental, amb reflexions, recursos i temàtiques com les emocions, l'autoimatge o l'ansietat. Es farà de 18.00 h a 19.15 h.

Dimecres, es dedica a la Informació i Participació: el Punt d’Informació Juvenil (PIJ) surt al carrer per atendre totes les consultes dels joves.

Dijous, el dia de la Cultura, es farà el taller de fotografia a càrrec de Nacho Barrio, en col·laboració l’AFAO (Associació de Fotografia i Audiovisuals d’Olesa). L’horari serà de 18.00 h a 20.30 h 

Divendres, estarà dedicat a l’oci i de 17.00 h a 20.00 h, els joves podran anar a l’Escorxador a jugar a futbolí, ping-pong, jocs de taula, treballs manuals, etc...

Cada dia de la setmana s’ha dedicat a una temàtica amb l’objectiu de que hi hagi una oferta per a tots els gustos. Ho detalla Estel Carbó, tècnica del programa “Escolta Jove”.

Audio file

A banda d’aquestes activitats cada quart dimecres de mes a les 19 h. s’organitza la Taula Jove on es tracten diferents temes que proposen els joves amb dinàmica assembleària. Eli Pinyol, tècnica del departament de Joventut, explica que “amb aquestes taules joves es busca la participació i també la implicació dels joves, a part de que els joves proposin activitats, volem que també s’impliquin en la seva organització, que en formin part, com passa amb L’XcorxadorFest, el JoveFest, els festivals d’art, etc”,

Audio file


Enguany, la 2a edició del JoveFest tindrà lloc el 13 d’abril. Tots els/les joves interessats, estan convocats a la reunió del proper dimecres 7 de febrer a les 20 h.

Per a participar als diferents tallers i activitats de l'Espai Jove L'Escorxador cal que inscripció a través del portal Participa Olesa de Montserrat .

Totes les activitats es poden seguir a través de l’instagram de Joventut infojoveolesam . També hi ha atenció presencial a l’equipament Juvenil de L'Escorxador (C/Mn. Jacint Verdaguer, 30) dimarts i dijous d’11h a 13 h i totes les tardes de 17.00 a 20.00 h.