28/06/21

Valoració positiva de la Festa Major d'enguany

El regidor de Festes, Jordi López, ha valorat positivament el desenvolupament de la Festa Major d'aquest 2021 marcada per un seguit de mesures organitzatives com limitació d'aforaments i reserva prèvia d'entrada per fer un registre de persones tal i com marca el Procicat.

Image
Enlairament de fanalets a la Festa Major

El regidor de Festes de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Jordi López, ha dit que enguany l'organització de la Festa Major d'enguany "ha estat tot un repte per les dificultats organitzatives com a conseqüència de la situació de pandèmia i les mesures de les autoritats sanitàries i el Procicat" destacant que "finalment es van establir zones de ball delimitades i amb ús de mascareta però amb necessitat de supervisió per tal de garantir que s'acomplien les mesures establertes, sobretot l'ús de la mascareta". 

López ha fet una valoració positiva del desenvolupament de la Festa Major i ha reconegut que la gestió de les zones de concerts "ha suposat molta feina" i ha quantificat que s'han gestionat electrònicament "unes 10.700 entrades més aquelles que es van fer directament a les guixetes dels espectacles". A més, el fet que haguessin de ser espais perimetrats amb taules i cadires també ha incrementat "de forma molt important el volum de feina que s'ha hagut de gestionar des de l'Ajuntament, ja que cada dia calia fer el muntatge i els desmuntatge dels tres espais". El regidor de Festes també ha fet una valoració positiva de la diversificació de les activitats en tres espais de concerts (plaça de Catalunya, plaça de l'Oli i el Parc Municipal) a més del pati de l'escola Montserrat que ha acollit els espectacles familiars i també l'actuació de la Cobla Vila d'Olesa i el Sardaball. 

A més a més, el regidor de Festes de l’Ajuntament ha fet una valoració positiva del comportament de la ciutadania dins dels espais d'activitats i ha destacat la gran col·laboració del més d'un miler de persones que hi van assistir al sopar de cloenda al Parc Municipal a l'hora de recollir l'espai després de l'enlairament dels fanalets. Tot i que ha estat una Festa Major en situació de pandèmia i que no s'ha  recuperat del tot la normalitat, per López aquesta Festa Major amb la recuperació d’activitats al carrer i concerts de nit "ha estat un pas important anímicament per a la ciutadania".

López ha remarcat que els actes més nombrosos "han estat els concerts de nit". Enguany, segons el Procicat, al concerts calia que tothom estigués assegut a la seva taula i cadira i amb l'espai de ball delimitat i que, en cas que hi hagués servei de bar, calia que fos amb servei de taula. Amb aquestes directrius, des del departament de Festes es va contactar amb les entitats per explicar la normativa establerta i oferir poder dur a terme el servei de bar. Segons López, les entitats "van declinar oferir el servei de bar en les condicions actuals, servint a les taules, per les dificultats organitzatives i volum de personal necessari".