18/07/24

Valoració positiva dels actes de la Festa Major d’Olesa 2024 a l’enquesta feta a la plataforma Participa Olesa

Les persones participants han pogut valorar, de la quarantena de propostes, aspectes com la localització, l’horari o l'organització, entre d'altres. Els actes amb més participació han estat els concerts de Figa Flawas i de Lal’Ba, la Nit de les Bèsties, l’espai lliure de soroll de la plaça de la Sardana i el taller de la serp, entre d’altres.

Image
Festa Major d'Olesa 2024

El concert de Figa Flawas va ser un dels més concorreguts

La ciutadania que ha participat en l'enquesta feta pel Departament de Participació Ciutadana ha valorat molt positivament els actes de la Festa Major d’Olesa, que s’ha celebrat del 21 al 25 de juny. 

L’Ajuntament va obrir una enquesta a través de la plataforma Participa Olesa per tal que els veïns i veïnes poguessin valorar i comentar què els han semblat els actes que s’han organitzat enguany, ja sigui des de l’Ajuntament o des de les entitats que hi col·laboren.

Aquesta Festa Major ha tingut 5 dies intensos de celebració que han aplegat una quarantena d'actes. L’enquesta ciutadana va estar oberta des del 21 de juny, el primer dia de festa, fins  al 3 de juliol, i s’han recollit un total de 553 valoracions (l’any passat es van rebre 332).  

La cap de Departament de Participació Ciutadana, Montse Muñoz, ha explicat que “estem molt satisfets que cada cop hi hagi més participació. Aquestes enquestes les fem per analitzar a on estan les oportunitats de millora i veure els potencials. La varietat de gent que hi participa, de diferents edats i de diferents barris, ens ajuda a tenir una visió global”.

Audio file

Les persones participants han pogut valorar els més de quaranta actes de Festa Major i puntuar-los de l’1 al 6 (que era la màxima puntuació). Han valorat aspectes com el lloc on s’han organitzat les activitats, l’horari, l’organització i l’activitat en si. “Totes han estat ben valorades, amb un 4,5, excepte alguna excepció, i això vol dir que l’activitat ha agradat, però també preguntàvem com creien que es podria millorar i hem rebut 255 comentaris” ha destacat la responsable de Participació Ciutadana.

Les propostes recollides a través de l’enquesta passaran a una Comissió Ciutadana i es treballarà la seva viabilitat.
Els actes amb més participació han estat els concerts de Figa Flawas i la festa dels 80 i 90, que es va fer a la plaça de Catalunya, i de Lal’Ba, al Parc Municipal, que van ser algunes de les actuacions més concorregudes. També ha rebut molt bona nota “la Nit de les Bèsties”, organitzada com a novetat de la festa per la colla del Drac Olivé, que enguany celebra el seu 20è aniversari, els tallers de tarda i la tabalada; i la 45a trobada de Gegants, a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, amb la celebració del 40è aniversari dels grallers i el 10è aniversari dels gegants Salvador i Montserrat. Els espectacles familiars i “el taller de serps” també han estat ben puntuats per la ciutadania.

Finalment també ha tingut molt bona valoració una de les propostes que va sorgir de la Comissió Ciutadana, l’espai lliure de soroll que es va fer a la plaça de la Sardana.

Audio file

Des del departament s’anima a la ciutadania a participar en les diferents comissions que es realitzen al llarg de l’any. Aquesta tarda s’ha organitzat la Comissió de Reis, a les 19h, a la Sala de Plens. Les podeu consultar tots els processos participatius a la plataforma Participa Olesa.