29/03/21

Trobada entre Olesa i el municipi alemany de Weingarten Baden

El proper dimecres 31 de març es farà una trobada virtual entre els municipis agermanats de Weingarten Baden i Olesa a càrrec de l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, i el de Weingarten, Eric Bänziger.  La delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, s'ocuparà de la moderació.

Image
Cartell amb informació de la trobada entre Weingarten i Olesa de Montserrat

La Delegació del Govern a Alemanya ha organitzat aquesta trobada virtual de Town Talk digital entre els municipis agermanats d'Olesa i Weingarten (Baden). Els alcaldes Miquel Riera i Eric Bänziger conversaran sobre municipalisme i agermanament.

L’acte marca l’inici d’un cicle de Town Talks, en el qual al llarg d’aquest any es presentaran diversos agermanaments entre municipis catalans i alemanys. Els temes principals són la política municipal, la rellevància de les associacions de municipis agermanats, així com l’experiència de les ciutadanes i els ciutadans en el marc de l’agermanament.

Aquesta trobada tindrà lloc aquest dimecres 31 de març a les 18h a través de Zoom. Es tracta d’un acte bilingüe en alemany i català amb interpretació simultània. Us hi podeu inscriure a través d’aquest formulari. del departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

Prop de 40 anys d'agermanament

L'agermanament entre Olesa i Weingarten va començar el 19 de juliol del 1980, quan la Rondalla d'Olesa, amb el seu director Josep Gómez, va ser convidada a fer una gira pel sud d'Alemanya i a visitar la ciutat de Karlsruhe, que és la capital de la regió, i les poblacions del seu entorn, entre elles Weingarten, que van visitar el 22 de juliol. Els alcaldes d'ambdues poblacions van decidir continuar amb els intercanvis, i a partir d'aquí, diversos grups i associacions han visitat la vila alemanya, a l'igual que grups de Weingarten han visitat Olesa.

L'Ajuntament d'Olesa va acordar oficialment l'agermanament amb Weingarten, per unanimitat, en un Ple celebrat el 8 de juny de 1982, i el 21 d'abril de 1984 es va realitzar a Olesa l'acte de ratificació de la signatura del pergamí oficial d'agermanament en un acte públic, festiu i popular, amb la presència dels alcaldes d'ambdues poblacions, Enric Térmens i Norbert Bensching. L'agermanament, però, s'havia signat el 1983 a Weingarten, i per aquesta raó aquesta és la data que es considera d'inici de l'agermanament.

Des del Comitè d'Agermanaments d'Olesa es treballa per mantenir molts anys més els intercanvis entre ambdues poblacions, i aconseguir que hi hagi més famílies olesanes que vulguin col·laborar amb el comitè, tant acollint ciutadans de Weingarten en les seves visites, com participant en els viatges que es fan cada dos anys a la ciutat alemanya. La seva presidenta és Lluïsa Bach i el correu de contacte yuyubach@gmail.com

Documents relacionats

Document
Sessió Towntalk (5.26 MB)