17/04/23

Tot a punt per viure un Sant Jordi ple d'activitats a Olesa

La celebració de la diada de Sant Jordi es viurà enguany a Olesa de Montserrat amb la tradicional fira de parades, llibres, roses i tallers infantils. Les activitats es concentraran al carrer de Salvador Casas, plaça de Fèlix Figueras i Aragay i el Parc Municipal.

Image
Fira de Sant Jordi al Parc Municipal. Sant Jordi 2022.

El Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha organitzat una jornada de Sant Jordi plena d'activitats que es concentraran el diumenge 23 d'abril amb activitats per a tothom: la fira de parades de llibres, roses, artesania, signatura de llibres d’autors/es locals, activitats per a petits i grans, i el lliurament dels Premis Sant Jordi Infantil i Juvenil. Ara bé, la Diada de Sant Jordi 2023 arriba amb un extens programa d'activitats que s'anirà desenvolupant al llarg de tota aquesta setmana. 

La regidora d'Ensenyament, Lourdes Vallès, ha destacat el fet que és una diada festiva que s'organitza "gràcies a l'esforç de moltes entitats d'Olesa de Montserrat i amb treball transversal de molts departaments de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat". A més, la regidora ha destacat que el fet que sigui diumenge "permet organitzar activitats durant tot el dia i per a tots els públics".

La Biliboteca Santa Oliva ha organitzat durant tota aquesta setmana activitats diàries. Dilluns, 17 d'abril, hora del conte petits lectors amb Santi Rovira que explicarà "La formiga Josep Maria" a les 17.30 h i a partir de les 19 h concert de combos a càrrec de l'Escola Municipal de Música. El dimarts, 18 d'abril, la biblioteca i Arts i Oficis han organitzat conjuntament un taller artístic per a infants a partir de 5 anys i a partir de les 17 h. El taller consistirà en reproduir, amb l'ús de diverses tècniques, el conte "Lluna", d'Antonio Rubio i Oscar Villán. A les 17.30 h, alumnat de l'Escola Municipal de Música tornarà a oferir concert de combos. El dimecres, 19 d'abril, continuaran els concerts de combos i a les 17.30 h es farà el club de lectura “Menjallibres”, per a nois i noies de 5è i 6è de Primària.

Les activitats continuaran a la Biblioteca Santa Oliva el dijous 20 d'abril amb la conferència "Les labiades, una família de plantes remeieres i aromàtiques" a càrrec d'Àngel M. Hernández Cardona i organitzat per Capreolus. El divendres, 21 d'abril, Mon Mas oferirà l'hora del conte i narrarà "Fosca". El dissabte, 22 d'abril, a les 12 h la biblioteca acollirà la presentació de dos contes olesans d'Edicions Paper d'Estrassa: "La Serp Estricadora s'amaga al pati de casa", escrit per Joan Cánovas i il·lustrat per Rubén del Rincón i "El gegant Peladits i el Joanet de Cal Puigjaner", escrit per Natàlia Oriol i il·lustrat per Ot Boltà. 

El dissabte també es podrà gaudir d'una ballada de sardanes amb la Cobla Vila d'Olesa a les 18.30 h a la plaça de la Sardana i a les 21.30 h començarà la "Custusigniada, 2a trobada del Montserratí" amb un correfoc que començarà a les 21.30 h a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. La colla de diables Custus Ignis també organitzaran de les 23.30 h a les 2.30 h una festa a la Font d'en Roure. 

Diada de Sant Jordi 

El carrer de Salvador Casas, la plaça de Fèlix Figueras i Aragay i el Parc Municipal  acolliran des de les 10 h del matí i fins a les 21 h, parades de roses, llibres, artesania i tallers infantils. A més, al llarg de tot el dia també hi haurà la signatura de llibres d’autors i autores olesanes, i l’emissora local d’Olesa Ràdio emetrà a partir de les 17 h un programa especial de Sant Jordi des de la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. També s’instal·larà el Punt Lila feminista i LGTBIQ+ de 17 h a 20 h.

A les 11 h, al Parc Municipal, les famílies amb infants podran gaudir de jocs infantils fins a les 14 h. De 12 h a 14 h, a la zona de l'arbreda (al darrera de l'Ajuntament), començarà un vermut musical organitzat conjuntament per Òmnium Cultural i l'Escola Municipal de Música. Hi haurà lectura de poemes i actuacions musicals per part de dos combos de l'escola. 

A les 17 h, a l'escenari del Parc Municipal començarà el lliurament del 31è Premi de Sant Jordi Infantil i Juvenil i que organitza el Departament d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat amb la col·laboració de tots els centres educatius del municipi. A continuació de l'acte, s'oferirà l'espectacle musical i d'animació "De cap per avall" amb Ambauka. 

A les 18 h l'Associació de Persones amb Capacitats Diverses - Cecscat ha organitzat a l'Auditori de la Casa de Cultura una lectura de textos de Xavier Amorós, Jaume Vidal i Alcover i Pau Casals

Per la Diada de Sant Jordi , ja és tradició a Olesa els Tastets Musicals, que s'ubicaran a la zona de Cal Mané del Parc Municipal. Començaran a les 19 h i es podran degustar tastets dels diferents restaurants del municipi com Cafè del Teatre, Ekinozio, Ídol, La Creperia del Casc Antic, La Sardana, La Tasca d'en Ximo, Mare Terra i Pizzeria El Italiano.  Durant els tastets la dinamització musical anirà a càrrec de "Beats on Wheels".